6'lı masadan ortak açıklama: Türkiye'yi terör saldırılarıyla dizayn etmek isteyenlere asla taviz vermeyeceğiz

Açıklamada "Terörle mücadelenin hukuk devletinin en öncelikli görevlerinden birisi olduğu inancındayız. Bu mücadele sonuç alana dek sürdürülmelidir" ifadesi yer aldı

Fotoğraf: CHP

Altı siyasi partinin genel başkanı; Millet İttifakı’nı oluşturan 6'lı Masa’nın ikinci tur görüşmelerinin ikincisi için, bugün saat 12.00’de DEVA Partisi’nde bir araya geldi.

Maayı oluşturan partilerin genel başkanları yaptıkları ortak açıklamada İstanbul Taksim'de dün meydana gelen  saldırıyı öncelikli gündem maddesi olarak ele aldıklarını kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hayatını kaybedenlerin sayısının artmaması için dua ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Terörü, terör örgütlerini ve terörden medet umanları lanetliyoruz. Bizler, Türkiye'yi terör saldırılarıyla dizayn etmek isteyenlere karşı kararlı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. 

Terör örgütlerinin amaçlarına ulaşmalarına hiçbir koşulda müsaade etmeyeceğiz. Terörle mücadelenin hukuk devletinin en öncelikli görevlerinden birisi olduğu inancındayız. Bu mücadele sonuç alana dek sürdürülmelidir. Bizler sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve kararlıyız. 

Milletimizin barış, huzur ve güven ortamında yaşaması hepimizin elindedir. Ülkemizin yarınlarını demokratik bir hukuk devletinde güvenle kuracağız. Bütün zorlukları hep birlikte aşacağız.    

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU