Kurt Cobain'in ailesi Kraliyet Opera Evi'ni müzisyenin intiharından kâr elde etmekle suçladı

"Bu yapım aileden izin alınmadan ortaya kondu"

Nevermind albümüyle tüm dünyaya kendini tanıtan Nirvana, Kurt Cobain'in ölümünden sonra dağılmıştı (AP)

Dünyaca ünlü müzik grubu Nirvana'nın erken yaşta hayatını kaybeden solisti Kurt Cobain'in ailesi, Birleşik Krallık'taki Kraliyet Opera Evi'ni ünlü müzisyenin hayatını kendilerinden izin almadan sahneye uyarlamakla suçladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aile, Son Günler (Last Days) adlı eser için izin alınmadığını ve operanın Cobain'in trajik şekilde sonlanan hayatından "kâr elde etmeye çalışan bir girişim" olduğunu dile getirdi.

Gus Van Sant'ın 2005 tarihli aynı isimli filminden uyarlanan opera, müzisyenin 1994'te 27 yaşındayken intihar etmeden önceki son saatlerini anlatıyor.

Kurt Cobain'in ailesinden bir temsilci DailyMail'e şunları söyledi:

Bu yapım, aileden izin alınmadan veya onlar dahil edilmeden ortaya kondu.Bu ne yazık ki, 30 yıl önce yapılan kısa bir toplantıdan kâr ve fayda sağlamaya çalıştıkları izinsiz bir girişim.

Opera yazarı Matt Copson ve besteci Oliver Leith'in ortaya koyduğu eser, adı Blake olarak değiştirilen Cobain'in son saatlerinde tek başınayken yaşadığı olayları işliyor.

Cobain'in hayatının kurgusal uyarlaması olan eserde, şöhretin ağırlığı altında kendini yalnız hisseden ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden Blake, Seattle'daki evinde intihar ediyor.

Ailenin eleştirilerine cevap veren Kraliyet Opera Evi ise eserin Gus Van Sant'in filminden uyarlandığını ve yönetmenle HBO'nun izni alınarak sahneye konduğunu söyledi.

Temsilci ayrıca operanın kurgusal bir yapım olduğunu belirtti.

Son Günler'in Kraliyet Opera Evi'nin internet sitesinde yazan açıklamasıysa şöyle:

Müzisyen Blake, kısa süre önce eve dönmek için rehabilitasyondan kaçmıştır. Ama onu asıl amacından, yani kendini yok etmekten uzaklaştıran nesneler, ziyaretçiler ve hatıralar peşini bırakmaz. Kurt Cobain'in son günlerini anlatan Gus Van Sant'in 2005 tarihli filminden uyarlanan bu yeni opera, modern bir mit haline gelen ızdırabın derinlerine iniyor.

Cobain'i Agathe Rousselle'in canlandırdığı Son Günler, prömiyerini 7 Ekim'de yaptı.
 


Grunge müzik yapan Nirvana'nın kurucularından Cobain, hayatı boyunca madde bağımlılığı ve akıl sağlığı sorunlarıyla mücadele etmişti.

Şarkıcı Courtney Love'dan Francis adında bir kızı olan Cobain, 5 Nisan 1994'te ABD'nin Washington eyaletine bağlı Seattle şehrindeki evinde hayatını sonlandırmıştı.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, The Telegraph

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU