Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "başörtüsü" çağrısı: Samimiysen anayasa değişikliğini yapalım, bunu tamamen masadan kaldıralım

CHP'nin başörtüsü teklifi ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Bugün kabine toplantımız var. Adalet Bakanımız Kabine toplantısında sunacak. Bunu anayasal güvence altına alma teklifimizi Meclis'e getireceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.

"İnsanlık son bir kaç yıldır salgınla başlayan, ekonomik sorunlar ve sıcak çatışmalarla devam eden buhranlı bir dönemden geçiyor" diyen Erdoğan, "Son 50-60 yılın en yüksek seviyelerine ulaşan enflasyon rakamları batılı ülkelerde yaşayanlar dahil herkesi zorluyor" dedi.

Katıldığı Prag zirvesini de hatırlatan Erdoğan, "Son Prag zirvesinde liderlerden bunu dinledim: 'Bu kışı nasıl geçireceğiz'... Hepsi bunu anlatıyorlar. 'Bizim böyle bir sorunumuz yok' dedim. Liderler sadece anı düşünüyorlardı. Rusya ile Ukrayna arasındaki gelişmeleri maalesef aklıselim ile değerlendirmiyorlardı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, mevcut yapının devam etmesinin mümkün olmadığını belirtek şöyle devam etti:

Önümüzdeki dönemde dünyada köklü siyasi değişimlerin yaşanması kaçınılmazdır.Daha adil bir dünya mümkün diyerek tüm sıkıntılara rağmen insanlığın çaresiz olmadığını vurguluyoruz. Türkiye'nin hiç bir hesap gütmeden yaptığı barış çağrılarının takdir topladığını görüyoruz. Türkiye Yüzyılı ifademiz inşallah her alanda vücut bulacak ve kısa zamanda gerçeğe dönüşecektir. Her kriz fırsatları da beraberinde getirir. Türkiye son 20 yılda hayata geçirdiği projelerle işte bugünlere hazırlık yapmıştır. Birileri oyundayken, biz bir satranç oyuncusu ustalığı ile milletimizi bugünlere hazırladık.

"Karadeniz'den doğalgazı da çıkardığımız anda bunun tadına doyum olmaz"

"Geçenlerde uluslararası iktisatçılarla bir toplantı yaptık" diyen Erdoğan, "Şu tespiti yapmışlar, Türkiye altyapısını bitirdi, onun için de Türkiye’nin geleceği aydınlık sizde böyle bir sıkıntı yok. Her geçen gün daha da ileriye gideceğiz. Hele hele inşallah şöyle bu yıl sonu önümüzdeki yıl başı gibi Karadeniz'den doğalgazı da çıkardığımız anda buna doyum olmaz" dedi.

"Eğer samimi gel anayasa değişikliğini yapalım ve bunu tamamen masadan kaldıralım"

CHP'nin başörtüsü teklifi ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Bugün kabine toplantımız var. Adalet Bakanımız Kabine toplantısında sunacak. Bunu anayasal güvence altına alma teklifimizi Meclis'e getireceğiz. Hadi bakalım. Çünkü yasal düzenlemeye ihtiyaç yok ki. İhtiyaç yokken çıktı yasal düzenleme yapalım dedi. Senin yanında hiç hukukçu yok mu. Bu işler aşıldı artık. Eğer samimi ve dürüstsen gel anayasa değişikliğini yapalım ve bunu tamamen masadan kaldıralım" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU