Washington açıklarında orkalar kambur balinalara saldırdı

"Hâlâ neler olduğunu anlamaya çalışıyorum çünkü kesinlikle inanılmazdı"

Orkalar, ABD'nin Washington eyaleti açıklarında iki kambur balinaya saldırırken görüntülendi.

Kavga, ABD ile Kanada arasındaki sınıra yakın olan Juan de Fuca Boğazı'ndaki Salish Denizi'nde balina izleme turu mürettebatı tarafından kaydedildi.

Pasifik Balina İzleme Örgütü (PWWA) yaptığı açıklamada, Eagle Wing Tours personelinin su yüzeyinde yaklaşık 15 orkayı "alışılmadık derecede aktif" gördüğünü söyledi.

Daha sonra ayrı bir teknede bulunan BC Balina Turları kaptanı, orkaların arasında kambur balinaları gördü. Olay anına ait görüntülerde, bir balina daha uzağa yüzerken orkaların sudan çıktığı görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

PWWA'ya göre, görgü tanıkları deniz savaşının neredeyse 3 saat sürdüğünü söyledi. Balinalar zaman zaman yüksek sesler çıkararak sudan çıktılar. PWWA, hayvanların daha sonra "sisin içinde kaybolduğunu" ekledi.

St. Andrews Üniversitesi'nden Luke Rendell, Newsweek'e olayın normal olduğunu ve bölgenin "yoğun bir şekilde gözlemlendiğini" söyledi.

Orkalar (katil balinalar), yaşayan en büyük hayvan olan mavi balinalar da dahil neredeyse her tür balinayı yer. Katil balinalar daha büyük düşmanlarını yenmek için gruplar halinde çalışır.

Rendell, Newsweek'e yaptığı açıklamada, görüntülerde orkaların avlandığına dair yeterli kanıt bulunmadığını, başka nedenlerle balinaları taciz ediyor olabileceklerini, yine de beslenmenin genellikle bu şekilde gerçekleştiğini söyledi.

Sooke Coastal Explorations'dan Mollie Naccarato yaptığı açıklamada, "Hâlâ neler olduğunu anlamaya çalışıyorum çünkü kesinlikle inanılmazdı" dedi.

"İlk başta orkalar kambur balinaları kovalıyor gibi görünüyordu ama sonra aralarında boşluk varmış gibi göründüğünde kambur balinalar orkalara doğru geri dönüyordu" diye ekledi.

PWWA yaptığı basın açıklamasında, Salish Denizi'nde orkalar yüzünden ölen bir kambur balina tespit etmediklerini de sözlerine ekledi.

Bölgede hem orkaların hem de kambur balinaların sayısı artıyor, bu da bu tür olayların daha sık yaşanabileceği anlamına geliyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU