Danny Boyle'dan Matrix'e hiphop yorumu

Milyoner, 28 Gün Sonra ve Trainspotting filmlerinin yönetmeni, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 7 bin 500 kişinin performans sergilediği açılış töreninin de arkasındaydı

Gösterinin yüzlerce kişilik dansçı kadrosunda Manchester'dan gönüllüler de yer alacak (Factory International)

Ünlü yönetmen Danny Boyle, Wachowski Kardeşler'in efsanevi bilim kurgu filmi Matrix'in dans uyarlamasını yönetmeye hazırlanıyor.

Free Your Mind (Zihnini Özgürleştir) isimli yapım, Ekim 2023'te İngiltere'nin Manchester şehrinde sahnelenmeye başlayacak.

Şehrin 186 milyon sterlin (yaklaşık 3 milyar 800 milyon TL) bütçeyle kurulan 7 bin kişi kapasiteli yeni sanat merkezi Factory International'ın açılışı da bu gösteriyle yapılacak.

"Geniş çaplı sürükleyici bir performans" olarak tanımlanan gösterinin sunuş yazısında şu ifadeler kullanıldı:

Yüzlerce dansçının hip-hop koreografisini en güncel sürükleyici tasarımla birleştiren Free Your Mind, seyircileri Matrix ve yeni ihtimaller diyarına doğru heyecan verici bir yolculuğa çıkaracak.

Gösterinin müziklerini Michael Asante bestelerken, koreografiyi de Kenrick Sandy üstlenecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milyoner'le (Slumdog Millionaire) 2009'da En İyi Yönetmen Oscar'ını kazanan ve 28 Gün Sonra (28 Days Later), Trainspotting gibi başarılı yapımlara imza atan Boyle'un dans gösterisi yönetmesi alışılmışın dışında olsa da beklenmedik bir karar değil.

Kariyeri boyunca farklı türlerde projelere el atan Boyle, Londra'da düzenlenen 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 7 bin 500 kişinin performans sergilediği açılış törenini yönetmişti.

Polonya asıllı Lana ve Lily Wachowski'nin yazıp yönettiği Matrix serisinin ilk filmi, 1999'da gösterime girdiğinde gişe rekorları kırmıştı.  

Başrollerinde Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss'un yer aldığı serinin 4. filmi The Matrix: Resurrections, 2003'teki üçüncü filmden yıllar sonra 21 Aralık 2021'de vizyona girdi.

 

Independent Türkçe, Variety, IndieWire

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU