SRMG ve Warner Bros. Discovery ‘Al Sharq Discovery’ kanalını kuruyor

Ortaklık, Warner Bros. Discovery (WBD) tarafından Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde yürütülen genişleme stratejisi bağlamında gerçekleşti

Cumana er-Raşid ve Jamie Cooke anlaşmayı imzaladı. Fotoğraf: Şarku’l Avsat

 

Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinin lider medya grubu Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG) ve ABD merkezli dünyanın lider medya ve eğlence şirketi Warner Bros. Discovery (WBD), yeni Arapça TV kanalı ‘Al Sharq Discovery’yi başlatmak için aralarında uzun vadeli bir ortaklığın imzalandığını duyurdu.

Bölgede geniş ve çok yönlü bir izleyici kitlesini hedefleyen Al Sharq Discovery, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki izleyicileri dünya ile birleştirmeyi, kendine özgü Arapça hikayeler anlatan içerikler sağlamayı ve bölgedeki medya sahnesinin gelişimine ayak uydurmayı hedefliyor.

Bu ortaklık, Warner Bros. Discovery (WBD) tarafından Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde yürütülen genişleme stratejisi bağlamında gerçekleşti.

Bu adım aynı zamanda, SRMG’nin bölgede eğlence sektörünün gelişmesi ve sektörde dünya lideri olmak amacıyla üzerinde çalıştığı büyüme stratejisinin de bir parçası.



Warner Bros. Discovery (WBD) Orta ve Doğu Avrupa, Baltık, Ortadoğu, Akdeniz ve Türkiye (CEE MENAT) Genel Müdürü Jamie Cooke ortaklık anlaşmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

MENA bölgesindeki eğlence sektörü, içerik oluşturucular ve izleyiciler için fırsatlar sunan inanılmaz bir dönüşüm ve büyüme yaşıyor. SRMG ile bölgede ortaklaşa yeni bir kanalın lansmanı, entegre bir medya ve eğlence sistemi oluşturma yolunda bizim için önemli bir adımdır. Bu ortaklık aynı zamanda Ortadoğu bölgesindeki iş geliştirme stratejimizi de destekliyor ve Suudi Arabistan’daki etkin varlığımızı artırıyor.


SRMG CEO’su Cumana er-Raşid ise şöyle konuştu:

Küresel Warner Bros. Discovery ile olan bu stratejik işbirliği, modern yollar ve birden çok platformdan daha canlı ve yenilikçi Arapça içerik sağlama yeteneğimizi geliştiriyor. Bu nedenle, bu ortaklık, grubun farklı izleyicilere çeşitli ve özel içerik sağlama taahhüdünü yansıtan ileri bir adımdır. Sayıları sürekli artan izleyicilerimizin de bu küresel medya ağının erişiminden faydalanmasını sağlamanın yanı sıra, uzun zamandır yüksek kaliteli belgeseller üretmesiyle tanınan Discovery ile benzersiz medya içeriği sağlamak, yeni iş fırsatları ve küresel eğitim programları sağlamak için birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.


Al Sharq Discovery kanalı, izleyicilere yenilikçi eğlence içeriği, prömiyerler, özel şovların yanı sıra bilim ve mühendislik, arabalar, motorlar, vahşi yaşam, doğa, macera, seyahat, yaşam tarzı ve belgeseller de dahil olmak üzere farklı ilgi alanlarına uygun çeşitli programlar sunacak.

İki kuruluş ayrıca, Discovery ağı aracılığıyla medya içeriği ve yerel kültür arasındaki uyumun geliştirilmesine katkıda bulunan yüksek kaliteli ortak çalışmalar üretmeyi planlıyor.

Al Sharq Discovery kanalının 2023 yılında başlatılması, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki geniş sayıda izleyiciye sunulması için gerekli adımların belirlenmesine yönelik planlar geliştiriliyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU