SDAIA Başkanı’ndan Suudi Arabistan Veliaht Prensi’ne teşekkür

Gamdi, 90 ülkeden 15 bin katılımcıyı aşan bu yılki zirvenin geniş küresel katılımına ve 3 gün boyunca 100 oturumda veri ve yapay zeka alanındaki ilham verici vizyonlarını sunan 200 konuşmacıya övgüde bulundu

Fotoğraf: SPA

 

Suudi Arabistan Veri ve Yapay Zeka Kurumu (SDAIA) Başkanı Dr. Abdullah bin Şerif el-Gamdi, bugün Riyad’da sona eren 2. Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi’ne himayesi nedeniyle SDAIA Yönetim Kurulu Başkanı olan Veliaht Prens Muhammed bin Seman bin Abdulaziz Al Suud’a teşekkür etti.

Gamdi ayrıca, 2030 Vizyonu kapsamında veri ve yapay zeka sektörüne gösterdiği büyük ilgiden dolayı Veliaht Prens’e ve dünya ülkelerinden zirveye katılan tüm katılımcılara teşekkür etti.

SDAIA Başkanı, Veliaht Prens’in 2020’de yapılan ilk Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi’nde tüm yenilikçiler, yatırımcılar ve düşünürlere ülkenin bu alandaki emelleri gerçekleştirmek ve verilere ve yapay zekaya dayalı ekonomiler oluşturmak için bir yapay zeka modeli oluşturmak için gösterdiği çabalara katılmaya davet ettiğini hatırlattı.

Gamdi, 90 ülkeden 15 bin katılımcıyı aşan bu yılki zirvenin geniş küresel katılımına ve 3 gün boyunca 100 oturumda veri ve yapay zeka alanındaki ilham verici vizyonlarını sunan 200 konuşmacıya övgüde bulundu.

Zirvede, önde gelen küresel ve yerel aktörler ve sektörlerle 40’tan fazla anlaşma imzalandığını dile getiren Gamdi, “Küresel yapay zeka ortamını hareket ettirecek 10’dan fazla öncü girişim başlatıldı” diye ekledi.

Gamdi, SDAIA ve Google Cloud’un dünya çapında kadınları yapay zeka ve makine öğrenimi alanında kariyer yapmaları için güçlendirmeyi amaçlayan Elevate isimli yeni işbirliğini vurguladı.

Ayrıca, Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi Saudi Aramco’nun, yapay zeka sektöründeki yeni nesil Suudi girişimleri desteklemek için ‘Aramco Global AI Corridor’ (Aramco Küresel Yapay Zeka Koridoru) adlı yeni bir stratejik proje başlattığını bildirdi.

Gamdi, Dijital İşbirliği Örgütü’ne (DCO) üye ülkelerin, insanlara, topluluklara, uluslara ve dünyaya fayda sağlamak için yenilikçi yapay zeka teknolojisini kullanmayı amaçlayan ‘Riyad Yapay Zeka Eylem Çağrısı Bildirgesi’ni (RAICA) kabul etmeye karar verdiğini de sözlerine ekledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU