Yılanların yürüyebilmesi için robot bacaklar icat edildi

"İki penis üzerinde yürüyemezler"

YouTuber Allen Pan, yılan sevgilisini kanıtlamak için cihaz tasarladı (Allen Pan / YouTube)

YouTuber Allen Pan, yılan sevgisini kanıtlamak için ilginç bir icada imza attı.

Evrimsel süreçte bacaklarını yitiren yılanlara yürüme yeteneğini geri vermek istediğini ifade eden Pan, şeffaf gövde ve robotik bacaklardan oluşan bir cihaz tasarladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir diz üstü bilgisayardan kontrol edilen robotik bacaklar boru şeklindeki şeffaf gövdeye bağlandı. Cihaz yılanın ona kendi başına serbestçe girip çıkabilmesine de olanak tanıyor.

Cihazı tanıttığı videonun sonlarında Pan, makineyi denemek için bir pitonunu ödünç vermeyi kabul eden bir yılan yetiştiricisini ziyaret ediyor. Piton yuvasından çıkarıldıktan sonra sürünerek borunun içine giriyor.

Bu esnada cihazın kontrolü Pan'ın bilgisayarında oluyor. Diğer bir deyişle 3D yazıcıda oluşturulan cihaz, kontrolü yılana verecek kadar gelişkin bir teknolojiye sahip değil.

Deney boyunca yılan başını tüpün diğer ucundan dışarı çıkarmış halde uzanıyor. Hayvan, Pan'ın cihazın hareketini durdurmasıyla tüpten dışarı çıkıyor.
 


1,8 milyon aboneye sahip ünlü YouTuber, yeni videosunda cihazı gerçek bir yılan üzerinde denedi ve "bacaklarını kaybettikleri" için onlar adına üzüldüğünü söyledi.

Bilim insanları yaklaşık 100 milyon ila 150 milyon yıl önce yılanların küçük ayakları olduğunu ve daha sonra bu uzuvların yavaşça ortadan kaybolduğunu tahmin ediyor.

Bu değişime neden olan koşullarsa tartışma konusu. Bazıları yılanların su ortamlarına daha iyi uyum sağlamak için bacaklarından "kurtulduğunu" iddia ediyor. Bazı uzmanlar da bacaksız olmanın yeraltında daha kolay hareket etmeyi sağladığını savunuyor.

Yılanların bacaklarının olması gereken yerde ise cılız iki çıkıntı mevcut. Bunlar, yılanların ikili penisinin de başlangıç noktası. Zira erkek yılanlar kuyruk kısımlarında gizli, çift cinsel organa sahip.

Bu duruma dikkat çeken YouTuber, "DNA'larının tamamı berbat durumda, bu yüzden iki bacak çıkarması gereken genler, bunun yerine iki penis üretiyor" dedi:

Onların üzerinde yürüyemezler.

 

Independent Türkçe, Futurism, Newsweek

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU