"Futbol erkek oyunu" diyen "Ulubatlı Souness" geri adım atmadı

Grame Souness, Türkiye'de Fenerbahçe'nin stadına Galatasaray bayrağı dikmesiyle tanınıyor

Grame Souness, stadın ortasına diktiği bayrağın ardından "Ulubatlı" lakabını kazanmıştı (Sky Sports)

Fenerbahçe'nin sahasına Galatasaray bayrağı dikmesiyle ünlü Grame Souness, açıklamalarıyla Birleşik Krallık'ta gündeme oturdu.

İngiltere Premier Ligi'nde 14 Ağustos'ta oynanan Chelsea- Tottenham maçının ardından "Futbol erkek oyunu" ifadesini kullanan Souness, gelen tepkilere rağmen pişman olmadığını söyledi.

2-2 sona eren Londra derbisinde fazlasıyla gergin dakikalar yaşanmıştı. Maçın sona ermesinin ardından Chelsea Teknik Direktörü Thomas Tuchel ve Tottenham Teknik Direktörü Antonio Conte de birbirine girmişti.
 


Eski İskoç futbolcu ve teknik direktör Souness, Sky Sports'ta katıldığı programda maçtaki sertliğe işaret ederek "Futbol erkek oyunu" demişti:

 Adamlar top oynuyor, karşılıklı vuruşuyorlar ve hakem onların devam etmesine izin veriyor. Sanırım futbolumuzu geri aldık.

İngiltere Kadın Milli Futbol Takımı'nın formasını 144 kez terleten eski futbolcu Karen Carney'nin de konuk olduğu programın sunucu Dave Jones ise bu ifadelerin ardından "Futbol aynı zamanda bir kadın oyunu" demişti.

Öte yandan Souness'in yorumları eleştiri yağmuruna tutuldu.

İngiltere'nin Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda zafere ulaşmasının ardından bu yorumun gelmesi de tepkileri artırdı. Şampiyon kadrodan Beth England, "Ne kadar utanç verici" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

69 yaşındaki Souness dün yaptığı açıklamadaysa söylediklerinin tek kelimesinden pişman olmadığını belirterek ifadelerine açıklık getirdi.

Futbol efsanesi, dünyanın en önemli ligleri arasında yer alan Premier Lig'in başarısında hakemlerin büyük rolü oynadığını savunduğunu vurguladı.

Ancak hakemlerin son dönemde fazla düdük çaldığını ve oyunun akıcılığının bozulduğunu savunan eski futbolcu, Londra derbisinin eski maçlara benzediğini ve bunu ifade etmek istediğini kaydetti.

Souness, Sky kanalı aracılığıyla bir açıklama daha yaparak yorumlarında futbolun genelinden ziyade pazar günü oynanan maçlardan bahsettiğini bildirdi:

Futbol, herkesin tadını çıkaracağı bir oyundur.

1995/96 sezonunda Galatasaray'ı çalıştıran Souness, Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.
 


Eski teknik direktör, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'na Galatasaray bayrağı dikmesiyle tanınıyor.

 

Independent Türkçe, BBC, Telegraph, Goal

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU