Erdoğan: Ne idiği belirsiz tiplerce körüklenmek istenen ırkçı, mezhepçi nefretin, milletimizin birliğini zedelemesine müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan, Türkiye için yapacakları daha çok işleri olduğunu ifade etti

Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son günlerde ne idiği belirsiz tiplerce körüklenmek istenen ırkçı, mezhepçi nefretin, milletimizin birliğini, kardeşliğini zedelemesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Erdoğan, AK Parti 21. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’nda konuştu.

Erdoğan özetle şunları söyledi:

Bundan tam 21 yıl önce, bir 14 Ağustos günü, artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek AK Parti’nin kuruluşunun müjdesini milletimizle paylaştık. Türkiye’nin siyasi, ekonomik, sosyal açıdan en sıkıntılı döneminde AK Parti’nin kurucular kurulunda yer alan her bir kardeşimize teşekkür ediyorum. Ne sebeple olursa olsun bu kutlu çatının dışına çıkarak kendine başka yol çizenlere de geçmişteki hizmetleri için teşekkür ediyorum. AK Parti saflarında sadakatle hizmet etmekte kararlı olan milyonlarla birlikte biz kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdüreceğiz. AK Parti, 21 yıl önce siyaset sahnesine adım atmakla Türkiye’de yeni bir dönemi başlatmıştır. Geleceğin dünyasının altyapısını kurarak ülkemizi yukarıya taşıdık. 2023 seçimlerini de kazanarak bu kutlu mücadeleyi taçlandıracağız. Dışarıdaki hasımların, içimizdeki gafillerin bizi bu yoldan alıkoymasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Hele hele son günlerde ne idüğü belirsiz tipler tarafından körüklenmek istenilen ırkçı ve mezhepçi nefretin milletimizin birliğini, beraberliğini, ebedi kardeşliğini zedelemesine zinhar müsaade etmeyeceğiz.

"Yapacak çok işimiz var"

"Bizim bu ülkeye daha yapacak çok işimiz var. Bu millete getirecek daha çok hizmetimiz var" diyen Erdoğan, "Evlatlarımızın geleceğinin inşasında atacak daha çok adımımız var. Bizim Orta Asya'da Balkanlar'a, Afrika'dan dünyanın dört bir yanına gözünü ve kalbini Türkiye'ye yöneltmiş yüz milyonlara verecek daha çok umudumuz var" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan şöyle devam etti: 

Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sarıldığımız müddetçe Allah’ın izniyle bunların hepsini hayata geçireceğiz. Herkes gibi bizde bu fani alemden göçüp gideceğiz. 2 metreküplük bir mezar bekliyor bizi. Bende bu gençliğimizle iftihar ediyorum. 2023 gençliğimizin patlama yılı olacak. Ülkeyi yönetme müktesebatları 1940’ların tek parti faşizmden, iktidara gelme pratikleri 27 Mayıs darbesinden ibaret olanların çırpınışları, çabaları boşunadır. Biz Türkiye’yi bir asır öne çıkarmaya çalışırken bir asır geri götürmeye kalkanlara dünyayı tersine döndüremeyeceklerini beraberce göstereceğiz. Tek sermayesi Tayyip Erdoğan husumeti olanlar sadece her tarafı buram buram manipülasyon kokan sosyal medya mecralarında revaç buluyor. PKK’sından FETÖ’süne bunların sivil görünümlü uzantıları var. Milletimizin, iradesini sandığa yansıtırken göz ettiği ölçüler; unutmayın, çok başkadır. Önce bugüne kadar kazandırılan hizmetlere ve eserlere bakacaktır. Eğitimde, sağlıkta, adalette, ulaşımda, tarımda, dış politikada neler yaptık, bütün bunları benim milletim gözden geçirmeyecek mi? Geçirecek. Son 20 yılda 539 milyar liranın üzerinden sosyal yardım yaptık. Hakim ve savcı sayısını 23 bine yükselttik. Terörle mücadeleyi sınırlarımız dışına taşıyarak, organize suç örgütlerinin başını ezerek, asayişten uyuşturucuya, uyuşturucuyla mücadeleye, tüm emniyet hizmetlerinin etkinliğini artırarak vatandaşlarımızın huzurunu sağladık.

"Çık da de ki şu hastaneyi de ben yaptım"

"Sayın Kılıçdaroğlu, sen bu ülkede Sosyal Sigortalar Kurumu’nun (SSK) başındaydın. Çık da de ki şu hastaneyi de ben yaptım, ben bitirdim de" çağrısında bulunan Erdoğan, "Zaten Sayın Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü’ndeki o kurumu çökertmesi yeter. Toplu Konut İdaresi’nden milletimiz konut almaya hazırsa evet, Çevre Şehircilik Bakanlığımız olarak süratle bu konutları yaparak milletimizin satın almasına sunacağız. 2023’ün ilk çeyreğinde TOGG otomobilimizi yollarda görmeye başlayacağız" diye konuştu. 

"Hazmedemiyorlar"

"Kur garantili milli paradan bahsediyoruz. Ama bunu hazmedemiyorlar. İktisatçıların bazıları bu gerçekleri bildikleri halde sahiplerine yaranmak için programımızı kötülerken cehaletleri sebebiyle bize kör düşmanlık yapıyorlar" diyen Erdoğan, "Bildikleri tek ekonomi teorisiyle Türkiye'yi değerlendirmeye, kendi kısır dünyalarıyla başbaşa bırakıyoruz. Şurada önümüzde 9 ayımız var. Bu 9 ay içerisinde kardeşler olarak tekrar ediyorum, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" ifadelerini kullandı. 

 

Independent Türkçe, ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU