Mamak'ta cemevindeki ibadet sırasında sandalyeli saldırı

Şah-ı Merdan Cemevi’nde ibadet sırasında bir kişi elindeki sandalyeleri cemevi dedesinin olduğu yere doğru fırlattı

Fotoğraf: ANKA

Ankara Mamak'ta kimliği belirlenemeyen bir kişi, Şah-ı Merdan Cemevi'nde ibadet sırasında elindeki sandalyeleri cemevinin dedesine doğru fırlattıktan sonra koşarak kaçtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara Mamak'ta, bugün saat 14.30 sıralarında; Şah-ı Merdan Cemevi'nde ibadet sırasında bir kişi elindeki sandalyeleri cemevi dedesinin olduğu yere doğru fırlattı. Saldırganın fırlattığı sandalyelerden birisi cemevinde oturan bir yurttaşın başına geldi. Saldırgan daha sonra cemevinden koşarak uzaklaştı. Olay anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Başına sandalye gelen yurttaş hafif yaralı halde hastaneye götürüldü. Olayın ardından polise haber verildi. Polisin şahsı arama çalışmaları sürüyor.

"10 yıldır ilk defa oluyor"

Cemevinin dedesi Kazım Erbektaş, ANKA Haber Ajansı'na şunları söyledi:

Bugün saat üç gibi ceme başlamıştık. Toplanıyordu millet. Yerime geçtim, üç beş kişi yanıma oturuyordu. Dışarıdan birisi geldi, üç beş tane sandalye fırlattı. Birisi oturduğu yerde üzerime geliyordu. Bir şey demeden kaçtı. Kameralarda görülüyor. Sesini filan duymadık. Ne için yaptı? 10 yıldır ilk defa oluyor. Bütün ekipler buradaydı. Avukatlarımız filan yanımızda. Yaralı arkadaşı hastaneye götürecekler. Polisler ‘Bulacağız' diyor. Bütün cemevinin görüntülerine aldılar. Muharrem Ayı başladı. Şah-ı Merdan Cemevi de gözde bir cemevi. Kişi belki deli belki akıllı. Belki birileri yaptırdı. İhtimal dahilinde

Başka merkezlere de saldırı yapıldı

Öte yandan Can TV'nin paylaştığı bilgiye göre, Tuzluçayır DAD, Ana Fatma Cemevi, Gökçebel Köy Derneği, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği, Batıkent Serçeşme Cemevi'ne yönelik de saldırılar gerçekleşti.

Alevi kurumları Anafatma Cemevi önünde köy dernekleri ile birlikte açıklama yaptı. Açıklamada "Saldırı eş zamanlı gerçekleştirildi. Bu saldırı tüm Alevilere yapılmıştır. Yetkililere göreve çağırıyoruz. Failler bulunmalıdır" denildi.

Zanlı yakalandı

Ankara'da Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi'nde kasten yaralama, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi'nde zarar verme olaylarını gerçekleştiren şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Çankaya ilçesindeki Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi'nde "kasten yaralama", Mamak ilçesindeki Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi'nde "zarar verme" olayları meydana geldi.

Yapılan çalışmalar sonucu üç olayı da gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheli A.O.K, gözaltına alındı.

 

ANKA, Can TV, AA

DAHA FAZLA HABER OKU