Amerikan hapishanesinde kadın mahkumlara gardiyan destekli tecavüz

Bazı kadın mahkumlar "kanama, vajinal yırtıklar ve genital uçuklar" gibi ciddi fiziksel zararlar gördü

David Lowe (Clark County Şerif Bürosu)

Indiana eyaletindeki bir hapishanede kadın mahkumlar dava dilekçelerinde, hücre anahtarlarını almak için gardiyana rüşvet veren erkek mahkumların tecavüzüne ve saldırısına uğradıklarını iddia ediyor.

Bir düzineden fazla kadın mahkum geçen hafta açtıkları hukuk davasında, eski Clark County hapishanesi memuru David Lowe'un 23 Ekim 2021'de hücre anahtarını kişi başı bin dolardan erkek mahkumlara sattığını öne sürüyor.

New York Post'un haberine göre 8 kadın Lowe aleyhine federal medeni hakların ihlali şikayetinde bulunurken, geçen ay 20 kadın adına bir başka dava daha açıldı.

Eski gardiyan ayrıca bir mahkum için kaçakçılık yapmak, firara yardım etmek ve resmi görevi kötüye kullanmak yasal suçlamalarıyla da karşı karşıya.

Fox8 'in haberine göre, sanık 1 Kasım'da mahkemeye çıkarılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mahkeme belgeleri, 23 Ekim'de görev başında olan Lowe'un kadın mahkumların kaldığı alana erkek mahkumların girişini sağladığını belirtiyor.

Newsweek'in alıntıladığı dava dilekçesinde, "Çok sayıda erkek mahkumun Lowe'dan edindikleri anahtarları kullanarak 4(E) ve 4(F) bölümlerine girip bu davanın müştekilerine ve diğer kadınlara saatler boyunca tecavüz etmesi, saldırması, taciz etmesi, tehditte bulunması ve korkutması ciddi fiziksel ve duygusal yaralara yol açmıştır" dendi.

Erkek mahkumlar ertesi sabaha kadar dışarı çıkmazken, birçok kadın bu süre zarfında taciz edildiklerini öne sürdü ve en az iki kadın da tecavüze uğradıkları iddiasını dile getirdi.

Dava dilekçelerine göre, saatler süren saldırı sırasında hiçbir hapishane görevlisi kadınların yardımına gelmedi ve bazı kadınlar "kanama, vajinal yırtıklar ve genital uçuklar" gibi ciddi fiziksel zararlar gördü.

İddiaya göre erkekler, güvenlik kameralarınca teşhis edilmemek için başlarını havluyla kapattı ve kadınları bağırıp yardım istemeleri halinde kendilerine zarar vermekle tehdit etti.

Dava dilekçesinde Lowe'la birlikte Şerif Jamey Noel'in de adı geçiyor. Şerif, "Hapishanede uygun personel kadrosu oluşturmamak, hapishane görevlilerini eğitmemek ve çalışanların hapishanede yeterli güvenliği sağladığından emin olmak için hapishane görevlilerini denetlememekle" suçlanıyor.

Kadınların avukatları Fox8'e yaptıkları açıklamada, sistematik başarısızlıkların saldırganların serbestçe hareket etmesini sağladığını belirtti.

Bu sistematik başarısızlıklar, birçok erkek saldırganın hapishanede saatler boyunca serbestçe hareket etmesine imkan tanımış, müştekiler ve diğer kurbanlar için bir dehşet gecesine yol açmıştır.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

 Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU