Twitter, Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık teklifini oylamak için tarih belirledi

Twitter ve Musk, Tesla'nın patronunun anlaşmadan vazgeçmeye çalışmasıyla ekimde mahkemeye gidiyor

(AFP)

Twitter, şirketi artık satın almak istemediğini söyleyen Tesla'nın patronuyla hukuk mücadelesine girmesine rağmen, hissedarların Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık devralma teklifini oylaması için bir tarih belirledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan başvuruya göre, sosyal medya platformu hissedarlara Musk'ın teklifini oylamak için 13 Eylül'de özel bir sanal toplantı düzenleyeceğini bildiren bir mektup gönderdi.

Bu yaşanırken, Musk'ın bu ay şirketi satın alma anlaşmasını feshetme adımı atmasının ardından Twitter ve dünyanın en zengin kişisi ekimde mahkemeye gidiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SpaceX'in CEO'su 8 Temmuz'da Twitter'a satın almayı iptal ettiğini bildirmiş ve San Francisco merkezli şirketin bot ve sahte hesap sayısı hakkında doğru bilgi vermediğini öne sürmüştü.

Musk, Twitter'ın yüzde 5 olarak tahmin ettiği platformdaki sahte hesap sayısının "çok daha yüksek" olduğunu iddia ederken, şirketse milyarderle başa çıkmak için halihazırda 33 milyon dolar harcadığını belirtiyor.

Twitter, anlaşmayı kabul etmeye zorlamak için Musk'a dava açtı ve Musk'ın "Twitter'a ve hissedarlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddettiğini çünkü imzaladığı anlaşmanın artık kişisel çıkarlarına hizmet etmediğini" öne sürdü.

Musk nisanda devralma girişimini açıkladığında hisse başına 54,20 dolar teklif etmişti. Salı öğleden sonra itibarıyla hisse fiyatı 39,34 dolar.

Twitter yönetim kurulu daha önce hissedarlarına şirketin Musk'a satışını onaylamalarını tavsiye etmişti.

Musk o dönem yaptığı açıklamada, "İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital bir kent meydanıdır" demişti.

Ayrıca ürünü yeni özelliklerle geliştirerek, güveni artırmak için algoritmaları açık kaynaklı yaparak, spam botlarını ortadan kaldırarak ve tüm insanları teyit ederek Twitter'ı her zamankinden daha iyi kılmak istiyorum. Twitter muazzam bir potansiyele sahip. Ortaya çıkarmak için şirket ve kullanıcı topluluğuyla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU