Fatih Altaylı: Faiziyle ödeyenlere faizleri iade edin

"KYK borçlarının faizlerinin alınmayacak olması kararı hoşuma gitmekle beraber, hala bu borçların toptan affa uğraması gerektiği düşüncesindeyim"

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) kredilerinin sadece ana parasının ödenecek olmasıyla ilgili kaleme aldığı köşe yazısında “Faiziyle ödeyenlere faizleri iade edin” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altaylı, bugünkü köşe yazısında “KYK borçlarının faizlerinin alınmayacak olması kararı hoşuma gitmekle beraber, hala bu borçların toptan affa uğraması gerektiği düşüncesindeyim” yorumunu yaptı. Altaylı, kredilerini faizle geri ödeyenlere aradaki farkın iade edilmesi gerektiğini söyledi:

Bu yaklaşık 5 milyon öğrencinin 6 milyar TL’ye yaklaşan borcu. Dolar cinsinden yaklaşık 340 milyon dolar. Sadece tek bir köprü ve yolu içeren bir KOİ projesine her yıl ödenen kamu garanti payından daha az bir miktar. Hadi onu geçtik, sadece tek bir bildik müteahhidin affedilen vergi borcundan daha az.

Diyebilirsiniz ki, “Toptan bir af bu krediyi kullanmayan gençlere haksızlık olur." Bunu da kabul ederim. Ama o zaman en azından KYK kredisini faiziyle ödemiş gençlerin faiz paralarını geri verin. Orada da bir haksızlık olmasın. Hem zaten NAS yok muydu!

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU