Melih Gökçek'ten "jelibon rezervi" açıklaması: Ne kadar solcu varsa aklınca alaya başlamış

Melih Gökçek açıklamasında "Demek ki trollenebiliyorum, demek ki bundan sonra daha dikkatli olmam lazım" dedi

Ankara Masası TV’de Fatih Atik’in konuğu olan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, petrol rezervi keşiflerine dair yorumda bulunurken 6 milyar dolarlık jelibon rezervinin keşfedildiğini söyledi.

Gökçek, "Araştırmış bulmuş ve kapatmışlar. Buralarda petrol olduğu ortaya çıkıyor. Bugüne kadar bunları araştırtmamışlar bile. Şimdi hepsini teker teker buluyor. Sadece Adana’da bulduğu 1 milyar. Adana’da yeni bir şey daha bulmuşlar. Bugün gazetede okudum. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. İtiraf edeyim. Araştıracağım ki bileyim. Onun adı var. Çocuklar yer ya. Jelibon. Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon bilmiyorum. Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Bu ne anlama gelmiyor bilmiyorum. Bugünkü medyaya baktım" dedi.

Sunucunun yalan olmasın çıkışına karşılık Gökçek, "Hayır fake değil. Resmi şey. Arka arkaya bulunuyor" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Demek ki trollenebiliyorum"

Videonun sosyal medyada gündem olmasının ardından açıklama yapan Gökçek şunları kaydetti:

Ankara masasında bir arkadaşımın gönderdiği bir haber üzerine, Eskişehir'de yer altında bulunan 'nadir toprak elementi' üzerine konuşurken, 'İçinde jelibon diye bir maddeymiş, ne olduğunu bilmiyorum' diye bir konuşma yaptım. Ne kadar solcu varsa aklınca alaya başlamış. 

Açıkça ne olduğunu bilmiyorum dememe rağmen mal bulmuş mağribi gibi saldırmaya başlamışlar. Demek ki trollenebiliyorum, demek ki bundan sonra daha dikkatli olmam lazım.     

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU