Sancar: Kürtler sayı değildir, kimse Kürtleri oy hesabında basit bir rakam olarak görme yanılgısına düşmesin

HDP Eş Genel Başkanı Sancar grup toplantısında yaptığı konuşmada "Kürtleri örgütsüz ve bilinçsiz bir kitle olarak görmekten vazgeçin. Vazgeçmiyorsanız seçim günü; Kürtler ve HDP'nin temsil ettiği bütün halklar, size onun faturasını ağır ödetecektir" dedi

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında önümüzdeki seçimlere değinen Sancar, "Alttan alta 'kaybetseler de gitmezler' sözleri yayılıyor. Bu kara propagandanın etkili olmadığını söyleyemeyiz. İnsanları karamsarlığa sevk eden faktörlerden biri de iktidarın yaymaya çalıştığı bu çaresizlik duygusudur. Bir diğeri de, güçlü alternatiflerin ortaya konmasında diğer muhalefet partilerin yetersizliğidir. Bu toplumun önüne gerçek çözüm, gerçek alternatif koyarsak bu iktidar açık ara kaybedecektir seçimi. Sorumluluğumuz büyüktür, bunun farkındayız. Bu farkındalık ile kongreye gidiyoruz. Halklarımız da bunu görüyor" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Seçim günü faturası ağır olur"

Seçim yaklaştıkça iktidar ve muhalefetin "HDP üzerinden hesaplar yaptığını" kaydeden Sancar şöyle devam etti:

Seçim dönemi Kürtleri ve HDP'yi hatırlayanlara bakın, bunların yaptıkları şey Kürtlere bir sayı olarak bakmaktır. Oysa biz Kürtlerin ve HDP'nin temsil ettiği kitlenin bir sayı olmadığını, özne olduğunu, bu ülkenin kurucu gücü olduğunu savunuyoruz ve bunu temsil ediyoruz. Kürtler sayı değildir, kimse Kürtleri oy hesabında basit bir rakam olarak görme yanılgısına düşmesin. Büyük bedeller ödeyerek büyük birikim yaratan bir halkın buna cevabı ağır olacaktır. Kimse sayıya indirgemesin, oy hesabı ile yaklaşmasın. 

Bu hesaptan vazgeçin, güzel sözlerle, boş laflarla bir yere çekilebilecek örgütsüz ve bilinçsiz bir kitle olarak görmekten vazgeçin. Vazgeçmiyorsanız seçim günü; Kürtler ve HDP'nin temsil ettiği bütün halklar, size onun faturasını ağır ödetecektir. İktidara da bizim dışımızdaki muhalefete de, siyasette yer almak isteyen herkese bunu hatırlatmak görevimizdir. 

"Sömürü çarkı işlemeye devam ediyor"

Yaşanan Ekonomik krize de değinen Sancar, "Sömürü çarkı işlemeye devam ediyor. Zamlar, dolu gibi yağıyor. İnsanlar yoksul, açlık sınırının altında yaşayan milyonlar bugün savaş değil çözüm istiyor, talan değil, refah istiyor, yalan değil, hakikat istiyor, sömürü değil, sosyal adalet istiyor. Bunu da samimiyetle ortaya koyacak bir gücü görmek istiyor. O nedenle çözüm biziz, sözümüz var diyoruz. Yalanı bitirmeye, savaş politikalarını durdurmaya sözümüz var. Sömürüyü, kadına şiddeti, kadının iradesini yok sayan her zulmü, gençliğin geleceğini gasp etmek için her yola başvuran zihniyeti bitirecek program buradadır" dedi.

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU