Erdoğan: Asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim

Erdoğan, TBMM'den, ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkartılmasını talep etti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim” dedi.

Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Harekat mesajı

Erdoğan, “Suriye sınırımızda oluşturmaya başladığımız güvenlik koridorunun eksiklerini tamamlamayla ilgili hazırlıklarımız biter bitmez yeni harekatlara başlayacağız" dedi.

Salı günü İspanya'ya NATO Zirvesi'ne gidecek olan Erdoğan, “Ülkemizin hak ve menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yapacağız" diyerek, “PKK/YPG, FETÖ gibi terör örgütleri konusunda sergilenen riyakarlıkları muhataplarımıza belgelerle, bilgilerle, görüntülerle ifade edeceğiz" ifadesini kullandı.

Adana’da petrol bulunduğunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adana'da petrol arama çalışması yaptığımız iki kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduk” bilgisini paylaşarak, “Petrolün rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır" diye konuştu.

Enflasyon için tarih: 2023 şubat, mart ayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023'ün şubat, mart aylarından itibaren enflasyonu yeniden makul ve hızla daha da aşağılara indirebileceğimiz bir seviyeye çekmiş olacağız" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

TBMM'den, ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkartılmasını talep ediyorum.

Asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret artışı yapılırken Bakanlığımız, özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir." diye konuştu.

Erdoğan şunları kaydetti:

Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir.
Temmuz ayı memur maaşları, Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödenecek.
81 ilimizin tamamında belirlenen yurtlarımız, 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında 18-25 yaş arası evlatlarımızın ücretsiz konaklamalarına açık olacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl için söz verdiğimiz 20 bin yeni öğretmen ataması ile ilgili süreç önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılacak" diye konuştu.

Kurban Bayramı 9 gün

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilini takip eden 13-14 Temmuz günlerinin idari izin kapsamına alınacağını açıkladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU