6'lı masanın liderlerinden "Türkiye'nin Masası" paylaşımı

Muhalefet liderlerinin paylaştığı video "Memleket Sevdası, Türkiye’nin Masası" ifadesi ile sona eriyor

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi liderlerinin oluşturduğu 6'lı masanın dördüncü toplantısı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde 29 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Toplantısı öncesi 6 genel başkan sosyal medya hesaplarından “Memleket Sevdası, Türkiye’nin Masası” ifadelerini içeren bir video paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videoda masa yapan bir dede ile torunu arasındaki şu diyalog geçiyor:

Torun: Yordun kendini, değecek mi girdiğin zahmete?

Dede: Değer. Bak gör, ortaya ne çıkacak?

Torun: Ne uğraşıyorsun? Dışarıda hazırı var.

Dede: Hiçbir şey emek verdiğin kadar kıymetli değildir. Hem o dışarıda satılanların olayı ambalaj, içleri yaramaz.

Torun: Altı üstü bir masa Allah aşkına…

Dede: Güzel kızım, maddeye manayı veren insandır. Ahşap basittir ama bize hep tek bir şeyi hatırlatır: bir ağacı ve köklerini… Yani, birlikteliğimizi. Bu masa buranın masası ama hepimizin masası olacak. Sadece bugünü düşünürsek ‘altı üstü bir masa’, senin önünde uzun bir hayat var. Bu masada çözeceğiz ne sorun varsa. Güzel günlerde de dertte ve tasada da aile olarak bu masa etrafında paylaşılacak emeğimiz. Sadece kendini değil, hepimizi düşünürsen işte masa o zaman masa olacak.

"Birlikte kazanacak, birlikte başaracağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, videoyu, "Türkiye’nin masası" notuyla paylaşırken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise paylaşımında, "Bu masada ülkemizin problemlerini çözmeye ve insanımızın yüzünü güldürecek adımları atmaya kararlıyız. Birlikte kazanacak, birlikte başaracağız" ifadesini kullandı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU