Lise öğrencileri okulun çatısına iç organları çıkarılmış bir köpekbalığı asarak "şaka" yaptı

"Bariz bir şekilde yaşama saygı duymayan lise son sınıf öğrencileriyle karşı karşıyayız"

Florida'daki Ponte Vedra Lisesi'nin çatı kirişlerine "eşek şakası" olarak iç organları çıkarılmış büyük bir köpekbalığı asıldı (News4Jax)

Bir hayvan hakları savunma örgütü, Florida'daki lisenin çatı kirişlerine "eşek şakası" olarak iç organları çıkarılmış bir köpekbalığı asan 5 öğrenci hakkında yasal işlem başlatılması çağrısı yaptı.

Köpekbalığı perşembe sabahı saat 8.00'da Jacksonville kenti yakınlarındaki Ponte Vedra Lisesi'nde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayvan avludaki merdiven boşluğu üzerine asılmıştı. WJXT'nin haberine göre St. John's County Okul Bölgesi yetkilileri ipleri keserek köpekbalığını götürürken, hayvanı "eşek şakası" olarak astıklarını söyleyen 5 son sınıf öğrencisini tespit etti.

Okul, güvenlik kamerası görüntülerini St. John's Şerif Bürosu'na teslim etti.

Soruşturmayı yürüten Florida Balık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu, First Coast News'e yapılan açıklamada köpekbalığının salı gecesi yakalanarak iç organlarının çıkarıldığını ve çarşamba günü saat akşam 21.00 sularında asılana kadar dondurucuda saklandığını öğrendiklerini aktardı.

Hayvan hakları savunma örgütü OneProtest'in sorumlu öğrenciler hakkında yasal işlem başlatılması çağrısı yapan çevrimiçi imza kampanyası pazartesi sabahı itibarıyla yaklaşık 3 bin 500 imza topladı.

İmza kampanyasında, "Bariz bir şekilde yaşama saygı duymayan ve bir hayvanın bedenini sergilemenin 'komik' ya da 'eşek şakası' olduğunu düşünen lise son sınıf öğrencileriyle karşı karşıyayız. Bu tür zihniyet ve davranışlar cezalandırılmayı hak ediyor" ifadelerine yer verildi.
 


OneProtest'in genel müdürü Adam Suglaski, WJXT'ye yaptığı açıklamada öğrencilerin karşı karşıya kalabileceği potansiyel suçlamaların köpekbalığının nesli tükenmekte olan bir türden olup olmadığına göre değişeceğini söyledi.

Suglaski haber sitesine, "Hangi köpekbalığı türünden olursa olsun, bu hayvanın 'eşek şakası' için kullanıldığını görmek hâlâ biraz üzücü" dedi.

Kuzey Florida Üniversitesi'nden biyoloji profesörü Jim Gelsleichter, WJXT'ye yaptığı açıklamada bu hayvanın Florida'da eğlence ya da ticari sebeplerle avlanması yasaklanan bir kum köpekbalığı olabileceğini belirtti.

Yerel bir avukatın haber ajansına söylediğine göre olası suçlamalar arasında izinsiz girme, yaban hayatı yasalarıyla ilgili ihlaller ve mülke zarar verme yer alıyor.

Okul bölgesi ve Florida yaban hayatı komisyonu yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Köpekbalığının görüntüleri sosyal medyada geniş çapta paylaşılırken bir öğrenci eylemi "dehşet verici" diye niteledi.

Ponte Vedra Lisesi'nin okul maskotu bir köpekbalığı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU