Galatasaray'da gündem teknik direktör... Gelecek sezon Torrent ile devam edilmeli mi?

Galatasaray'da göreve başlamasından bu yana istenilen seviyeye ulaşamayan ve eleştirilerin odağında yer alan Domenec Torrent'in geleceği tartışılıyor. Spor yazarı Osman Şenher, Torrent'in performansını ve geleceğini Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Domenec Torrent, 14 Ocak'ta Galatasaray'da teknik direktörlük görevine getirildi / Fotoğraf: @GalatasaraySK

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da hem saha içinde hem de dışında yaşanan sorunlar her geçen gün artarak büyüyor. 

Saha dışında yönetim belirsizliği, seçim süreci, genel kurulun iptali, TFF ile ilişkiler, hakem tartışmaları gibi sorunlarla boğuşan Galatasaray camiası, saha içerisinde ise alınan başarısız sonuçlarla uğraşıyor.

Futbol takımının bu sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda aldığı başarısız sonuçlar, teknik direktör Fatih Terim'in görevine son verilmesine neden olmuş ve yerine Domenec Torrent getirilmişti.

İspanyol antrenör ise Galatasaray'da göreve başlamasından bu yana eleştirilerin odağında.

 

Torrent-Reuters.jpg
Domenec Torrent, Guardiola sonrası New York City ve Flamengo'da görev aldı / Fotoğraf: Reuters

 

Uzun yıllar Guardiola'nın yardımcılığını yapan Torrent, ABD'de New York City ve Brezilya'da Flamengo'nun teknik direktörlük koltuğuna oturmuş ve Kasım 2020'den bu yana hiçbir kulüpte görev almadı.

14 Oca 2022'de Fatih Terim'in yardımcısı olarak getirildiği iddia edilen Torrent, birinci adam olarak teknik direktörlük koltuğuna oturdu.

Galatasaray ile 12'si Süper Lig, 2'si Avrupa Ligi olmak üzere toplam 14 maçta görev alan Domenec Torrent, 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 yenilgiyle sahadan ayrılarak 1,07 puan ortalaması tutturdu ve beklentilerin altında kaldı.

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Valerian İsmael'in 2 maçta etkisini taraflı tarafsız herkese hissettirmesi; Fenerbahçe'de 13 Ocak'ta göreve gelen İsmail Kartal'ın ise Fenerbahçe'yi ikinci yarının en başarılı takımı yapmasına karşılık Torrent'in hiçbir etki gösterememesi tepkilerin artmasına neden oldu.  

Gelinen noktada ise istenilen seviyeye ulaşamayan ve eleştirilerin odağında yer alan Domenec Torrent'in takımdaki geleceği tartışılıyor.

 

 

Osman Şenher-TRT Spor.jpg
Osman Şenher / Fotoğraf: TRTSpor

 

"Torrent geldi, hiçbir şeyi değiştiremedi"

Spor yazarı Osman Şenher, Torrent'in performansını ve takımdaki geleceğini Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Fatih Terim zamanında Galatasaray'ın kötü durumda olduğunu hatırlatan Şenher, "Torrent geldi, hiçbir şeyi değiştiremedi ve bu kötü gidişat Galatasaray'da devam etti" dedi. 

Geçen hafta sonu oynanan ve Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanan müsabakada Torrent'in yaptıklarının bardağı taşıran son damla olduğunu belirten Şenher, "Hele son oynanan Fenerbahçe maçında yapılan geç değişiklikler, rakibinden korkup Galatasaray'ı daha çok defansif anlamda oynatması Torrent'in Galatasaray'la olan iplerini kopardı. Şimdi bütün taraftarlar 'Bu Torrent Galatasaray'ı ayağa kaldıramaz, taraftarı heyecanlandıramaz, mutlaka değişmeli' diye düşünüyor. Başkan adaylarının da açıklamaları bu yönde" diye konuştu.

"Terim'in gitmesi sonrası gelen eleştiriler Galatasaray'ı bir türlü ayağa kaldıramadı"

Futbol takımlarında antrenör değişikliklerinin kulüplere ilk başlarda olumlu yansıdığını ve takıma iyi etki ettiğini hatırlatan Şenher, saha dışında Galatasaray'ın yaşadıklarını örnek göstererek, şu ifadeleri kullandı:

Galatasaray'ın içinde kavga var. Tahminim, futbolcular da bu kavgayı kendilerine mazeret olarak görüyorlar ve normal performansların üzerine çıkmıyorlar. Fatih Terim'in gitmesi sonrası gelen eleştiriler Galatasaray'ı bir türlü ayağa kaldıramadı. 

 

 

"Kim olursa olsun camianın tam desteğini almadan başarılı olamaz"

Domenec Torrent, Fenerbahçe yenilgisi sonrası "Türkiye'de gördüğüm şey, bir sonraki maçı kazanmak haricinde bir proje olmuyor" sözleriyle geleceği ve yapılması gerekenin proje olduğundan söz etti.

Galatasaraylı taraftarlar arasında da bu konu sosyal medyada sıkça dile getiriliyor. Gelecek sezon Domenec Torrent ile devam edilmesini savunanlar kadar devam edilmemesini isteyenler mevcut. 

Şenher, "Galatasaray gelecek sezon Torrent ile devam etmeli mi" sorusuna şu yanıtı verdi:

Orada çalışacak kişi kim olursa olsun taraftarın, camianın tam desteğini almadıktan sonra başarılı olamaz. Torrent bu desteği kaybetti. Son oynanan Fenerbahçe maçında sakatlıktan yeni çıkmış, hazır olmayan Arda'yı neden oyunu aldığını izah etmedikten sonra Torrent'e olan güvensizlik devam eder. Gelecek olan başkan da bu kadar çok eleştirilen Torrent'le yoluna devam edemez. Büyük bir ihtimalle Torrent artık misafir gibi duruyor. Tazminatı da neyse yeni başkan masaya oturup, anlaşacak, o defteri kapatacak. Tazminat gibi konular bu tip durumlarda göze gelmez.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU