Roscosmos Başkanı Rogozin: Ukrayna'daki biyolojik silah laboratuvarları kadınların üreme sistemini hedef alıyor

"Bu silahlar hem belirli bir milliyetten kadınların üreme işlevini hem de belirli bir etnik grubun bağışıklık sistemini etkiler"

Rogozin son günlerde Elon Musk veya Scott Kelly gibi tanınmış ABD'li isimlerle girdiği polemiklerle gündeme geliyor (AFP)

Rusya uzay ajansı Roscosmos'un başkanı Dmitry Rogozin, Ukrayna'da ABD eliyle geliştirildiği öne sürülen biyolojik silahların kadınların üreme sistemini hedef aldığını söyledi. Rogozin silahların bu şekilde, ülkedeki etnik Rus nüfus da dahil olmak üzere "belirli etnik grupları" etkilediğini iddia etti.

Telegram kanalından açıklamalarda bulunan Rogozin, "Bu silahlar hem belirli bir milliyetten kadınların üreme işlevini hem de belirli bir etnik grubun bağışıklık sistemini etkiler" diye yazdı:

Alerjilere, geleneksel gıdalara karşı hassasiyete ve hastalıklara yatkınlığa neden olur. Bu da ulusun bağışıklığının zayıflamasına ve neslinin savaş olmaksızın tükenmesine yol açar.

Rogozin, Mart 2017 ve Nisan 2018 arasında, biyolojik ve kimyasal güvenlikle ilgili, Rus hükümetine bağlı bir komisyonun başında görev almıştı.

Roscosmos başkanı, bu komisyonun, ABD'nin Rusya'yı biyolojik laboratuvarlarıyla "çevrelemesini" sıklıkla ele aldığını ifade etti:

Ukrayna’daki ve Rusya'ya komşu diğer ülkelerdeki Slav deneklerden elde edilen biyomateryallerle, Ukrayna’nın Rus nüfusuna karşı bir 'etnik silah' geliştirmeyi amaçlıyorlar.

Rogozin'in açıklamaları, Rusya Savunma Bakanlığı'nın önceki haftalarda gündem yaratan biyolojik silah iddialarını ortaya atmasının ardından geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlık, Ukrayna genelinde biyolojik silah üreten 30 laboratuvar bulduklarını ve bunların ABD tarafından finanse edildiğini ileri sürmüştü.

Rus askeri güçlerine bağlı Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri Komutanı İgor Kirillov, laboratuvarların Lviv, Harkov ve Poltava kentlerinde kurulduğunu ve bunların şu anda imha edildiğini söylemişti.

Kirillov, laboratuvarlarda "veba, şarbon, bruselloz, difteri, salmonelloz ve dizanteri patojenlerinin izine rastlandığını" iddia etmişti.

ABD tarafıysa Ukrayna'daki biyolojik tesislerinin varlığını kabul etmişti. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland 8 Mart’taki açıklamasında "Ukrayna'da biyolojik araştırma tesisleri var" diye konuşmuştu:

Rusya'nın, bu laboratuvarlarda kontrolü ele geçirmeye çalışmasından epey endişeliyiz. Dolayısıyla Ukraynalılarla bu araştırmaların, Rus kuvvetlerinin eline geçmesini nasıl önleyebilecekleri üzerinde çalışıyoruz.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova da laboratuvarlarda biyolojik silah bileşenlerinin geliştirilmeye çalışıldığını kanıtlayan belgeler bulduklarını öne sürmüştü.

Zaharova, saldırının başladığı 24 Şubat tarihinde laboratuvara, patojenlerin derhal imha edilmesi talimatı verildiğini söylemişti.

 

Independent Türkçe, Sputnik International, Global Times

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU