İsrail İçişleri Bakanı: Kapılarımızı sınırsız sayıda Ukraynalı mülteciye açamayız

Bakan Shaked, İsrail'e gelen Ukraynalıların yüzde 90'ından fazlasının Yahudi olmadığını ve bu mülteci akınının devam edemeyeceğini savundu

İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Shaked, "Kapılarını herhangi bir kısıtlama olmaksızın isteyen herkese açabilecek bir ülke yok. İsrail Devleti, Yahudi halkının ulus devletidir" dedi / Fotoğraf: Haaretz

İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Shaked, İsrail'in ülkeye girişine izin verilen Ukraynalı mülteci sayısını sınırlamak için harekete geçebileceklerini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yüzde 90'ından fazlası Yahudi değil"

İsrail'in Walla gazetesinin haberine göre, Shaked, İsrail Meclisinde yaptığı açıklamada, İsrail’e gelen Ukraynalıların yüzde 90'ından fazlasının Yahudi olmadığını ve bu mülteci akınının devam edemeyeceğini savundu.

Shaked, Kan Kamu Yayın Kuruluşuna verdiği demeçte, "Kapılarını herhangi bir kısıtlama olmaksızın isteyen herkese açabilecek bir ülke yok. Özellikle İsrail kadar küçük bir ülke bunu yapamaz. İsrail Devleti, Yahudi halkının ulus devletidir. Elbette Batılı bir devlet olarak mültecileri kabul edeceğiz. Ancak önümüzdeki günlerde düzenli bir politika oluşturmamız gerekecek’’ dedi.

Shaked, şimdiye kadar yaklaşık 2 bin 800 Ukraynalı mültecinin İsrail'e girdiğini ve bunların yüzde 10'unun Geri Dönüş Yasası uyarınca vatandaşlık almaya hak kazandığını açıkladı.

Geri Dönüş Yasası kapsamında İsrail'e göç etme hakkına sahip yaklaşık 120 bin ila 150 bin Ukrayna Yahudisi olduğu tahmin ediliyor.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU