Fazıl Say: Açık ve net; aday Ekrem İmamoğlu olmalıdır

"Umutlar tükenirse, bu iş bitecek, milyonların umutları. Ve o umutlar, bir tek anketlere de topluma da yansıyan rakamlardadır"

Fazıl Say, Ekrem İmamoğlu ile eşleri ile birlikte fotoğrafını sosyal medyadan paylaşmıştı / Fotoğraf: Twitter

Piyanist ve besteci Fazıl Say, yeni albüm çalışmalarında yer alacak eserlerin kaydedileceği üç konserin ilkini İzmir’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Küçük Salon'da gerçekleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konser için İzmir izleyecisine teşekkür eden Say, bir sonraki paylaşımında ise Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının Ekrem İmamoğlu olması gerektiği yazdı.

"Kılıçdaroğlu’nun ve tüm CHP’lilerin çok iyi anlaması gereken bir şey var; bu toplum umutlarla ayakta kalabildi" diyen ünlü besteci, "Umutlar tükenirse, bu iş bitecek, milyonların umutları. Ve o umutlar, bir tek anketlere de topluma da yansıyan rakamlardadır. Açık ve net; Aday Ekrem İmamoğlu olmalıdır" diyerek Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olması gerektiğini savundu.

Aday henüz net değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Reuters’a verdiği röportajda adaylık konusundaki soruya, "5 partinin genel başkanı önerirse aday olurum. Cumhurbaşkanlığı onurlu bir görev. Beş genel başkanın benim ismimi telaffuz etmesi her şeyden önce benim için onur. Ayrıca beş genel başkanın bana güven duyması anlamına geliyor, bu da benim için son derece önemli" diyerek yanıt vermişti.

Öte yandan 12 Şubat’ta ilk kez bir araya gelen 6 partinin genel başkanları görüşmede cumhurbaşkanı adayı konusunun görüşülmediğini açıklamıştı. 6 lider 28 Şubat’ta bir kez daha bir araya gelerek Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sisteme dönüşün esaslarını açıklayacak. Ancak o toplantıda da aday konusunun gündemde olmadığını açıklandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU