Anthony Fauci bazı kişilerin takviye Kovid aşılarını 5 yılda bir yaptırabileceğini söyledi

Baş tıbbi danışman, federal kısıtlamaların "yakında" sona ereceğini söyledi

(Reuters)

Dr. Anthony Fauci, bazı kişilerin yılda bir kez yerine sadece "4 veya 5 yılda bir" takviye Kovid aşısına ihtiyacı olabileceğini söyledi.

The Financial Times'a çarşamba günü verdiği röportajda "Bu, kim olduğunuza bağlı olacaktır" diyen Fauci, "Fakat altta yatan herhangi bir hastalığı olmayan, normal, sağlıklı, 30 yaşında bir kişiyseniz, takviye aşıya yalnızca 4 ya da 5 yılda bir ihtiyacınız olabilir" ifadelerini kullandı.

Daha önce Dr. Fauci, aralık kadar yakın bir zamanda, Kovid’in yeniden canlanmasını önlemek için halkın yılda bir kez aşılanmasının gerekli olabileceğini öne sürmüştü.

CNN'de katıldığı bir programda Fauci şöyle dedi:

Benim ve meslektaşlarımın çok ilgilendiği şeylerden biri, örneğin bir mRNA veya bir Pfizer'la takviye aşısı yaptığınızda, yalnızca antikor seviyesini yükseltmekle kalmıyor, bir dereceye kadar da afinite olgunlaşmasını sağlıyorsunuz.

Dr Fauci, bunun "daha geniş bir tolerans ve çok daha fazla dayanıklılık elde etmek için gerçekten bağışıklık tepkisi aldığınız anlamına gelen önemli bir olay olduğunu, böylece belki her 8 ya da 9 ayda bir takviye aşısı yapmak zorunda kalmayacağımızı" söyledi.

Belki bir bağışıklık sürekliliği elde edebiliriz. Belki de edemeyiz ve edemezsek, salgının ve küresel pandeminin nasıl geliştiğine bağlı olarak bununla başa çıkmak zorunda kalacağız.

ABD baş tıbbi danışmanı, çarşamba günkü röportajında ABD'nin "tamamen yayılmış pandemi aşamasından" çıktığını ve müdahalelerin giderek yerelleşeceğini de sözlerine ekledi.

Fauci, zorunlu maske takma da dahil halk sağlığı önlemleri hakkındaysa "Daha fazla kişi virüsle nasıl başa çıkmak istediğine dair kendisi karar verecek" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun ne zaman olacağı sorulduğundaysa Fauci'nin "yakında" dediği bildirildi. Ayrıca baş tıbbi danışman, ABD'nin Kovid'le mücadele yaklaşımının bir süre sonra Beyaz Saray'dan gelmeyeceğini öne sürdü.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (Centers for Disease Control and Prevention -CDC) açıkladığı rakamlara göre Amerikalıların yüzde 64'ü tamamen aşılanırken, yüzde 43'ü de takviye dozlarını yaptırdı.

Enfeksiyon ve ölümlerse azalıyor. ABD'de ortalama günlük Kovid vaka sayısı son bir ay içinde yaklaşık 770 binden 250 bin civarına geriledi.

Günde ortalama 2 bin civarındaki can kaybı sayısıysa yakın zamanda zirveyi gördükten sonra düşüşe geçti. İstatistikler genellikle enfeksiyon sayısının gerisinde kalıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU