Tesla, 817 bin aracını geri çağırıyor

Şirket, emniyet kemerindeki sesli uyarı sistemi sorununa bir yazılım hatasının yol açmış olabileceğini belirtti

Fotoğraf: Reuters

Tesla, ABD'de 817 bin aracı "emniyet kemeri sesli uyarı sisteminin araç çalıştıktan sonra devreye girmemesi" ihtimali nedeniyle geri çağırma kararı aldı.

Ulusal otomobil güvenliği denetleme kuruluşu NHTSA'dan yapılan açıklamada, 2021-2022 model Model S ve Model X, 2017 ve 2022 yılları arasında üretilen Model 3, 2020 ve 2022 yıllar arasında üretilen Model Y otomobillerin emniyet kemeri takılı olmadığında çalması gereken ikazın aktive olmaması nedeniyle federal motorlu araç güvenlik standartlarına uymadığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tesla'dan yapılan açıklamada 31 Ocak itibariyle bu konuyla ilgili herhangi bir kaza veya yaralanma rapor edilmediğini, sorunu gidermek için yazılım güncellemesi yapacağını bildirdi.
Şirket hatanın ilk olarak 6 Ocak'ta Güney Kore Otomobile Test ve Araştırma Enstitüsü tarafından kendilerine bildirildiğini aktardı.

Tesla, söz konusu hataya bir yazılım hatasının yol açmış olabileceğini ve otomobil çalıştıktan sonra emniyet kemeri ikaz alarmının çalışmamasının sadece belirli koşullarda meydana gelmiş olabileceğini savundu.

Şirket ayrıca ikaz sesinin aracın saatte 22 kilometre hızı aştığında çalışmama gibi bir durumunun olmadığını ve hatanın sadece sürücü koltuğu ile ilgli olduğunu ve yolcu koltuğunu etkilemediğini duyurdu.

Salı günü de Tesla 53 binden fazla aracı tam otonom sürüş halinde kavşaklarda tam durmayabildikleri gerekçesiyle geri çağıracağını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, Euronews Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU