Edirne'de 12 sığınmacı donarak hayatını kaybetti

Valilik, sığınmacıların Yunanistan tarafından Türkiye'yi "itildiğini" açıkladı. İçişleri Bakanı Soylu, sığınmacıların fotoğrafını paylaştı

Fotoğraf: AA arşivi.

Edirne Valiliği, şehirde Yunanistan tarafından “geri itildiğini” ifade ettiği 12 sığınmacının cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. Valiliğin açıklamasına göre sığınmacılar donarak yaşamını yitirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Edirne Valiliği’nden yapılan sığınmacıların hayatını kaybetmesiyle ilgili ilk yapılan açıklama şöyle:

 02.02. 2022 günü İpsala Ilçesi Paşaköy Köyü Mandakoru mevkiinde Yunanlılar tarafından geri itilen ve donarak vefat eden 9 göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Donma riski altındaki bir göçmen ise kurtarılarak Keşan devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Tıbbi yardım ihtiyacı olabilecek göçmenler için bölgedeki arama tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir. Konuyla ilgili adli soruşturmaya başlanmıştır. Kamuoyuna üzüntüyle duyurulur.

Valilik daha sonra hayatını kaybedenlerin sayısının arttığını duyurdu:

Arazide yapılan arama tarama çalışmaları sonrasında 2 göçmenin daha cansız bedenine ulaşılmıştır. Hastaneye sevk edilen göçmen de kurtarılamayarak vefat etmiştir. Vefat eden göçmen sayısı maalesef 12’ye ulaşmıştır. Jandarma, sınır birlikleri, polis ve AFAD ekiplerimiz tarafından arama tarama faaliyetlerine devam edilmektedir. Kamuoyuna üzüntüyle duyurulur.

Soylu fotoğraflarını paylaştı: Yunan sınır birlikleri mağdura cani

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan donarak ölen sığınmacıların buzlanmış haldeki fotoğraflarını paylaştı:

İlk değil

Edirne’de en son olarak 8 Ocak’ta bir sığınmacının donarak hayatını kaybettiği basına yansımıştı. 2018 yılında da 3 sığınmacının yine aynı bölgede donarak yaşamını yitirdiği biliniyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU