CHP'li Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "havlama" yanıtı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Şair Nef'inin bir şiirini paylaştı

Kolaj: Independent Türkçe

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almasına Twitter'dan yanıt verdi.

Erdoğan, bugün AK Parti  Karaman İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Bay Kemal kalkıp da yanındaki o malum tiplerin söyledikleri karşısında herhangi bir şey söylemiyor. Çünkü onun cinsi de cibilliyeti de o. O birilerini havlatıyor, kendisi de arkadan izliyor. Sıkıysa bu havlayanları sustur" ifadelerini kullanmıştı.

Şiirli yanıt

Özel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 17. yüzyıl şairlerinden Nef'in bir dörtlüğünü paylaştı.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özel paylaşımında şunları kaydetti:

Ben sustum Nef’i konuşsun:

Tahir Efendi bana kelp demiş,
İltifatı bu sözde zâhirdir,
Malikî mezhebim benim zira,
İtikadımca kelp tahirdir.

Özel ne demişti

Özgür Özel Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kuran kurslarını eleştirerek, "Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var" demişti.

Özel daha sonra Habertürk'ten Kübra Par'a yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

28 Şubat sürecinde derse alınmayan başörtülü arkadaşlarımızla birlikte protestolara katılmış biri olarak din düşmanı gibi gösterilmem çok ağırıma gitti. Kuran-ı Kerim’e hakaret etmedim. Okul öncesi zorunlu eğitimin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından değil, Milli Eğitim Bakanlığı’nca verilmesi gerektiğini söyledim.

4-6 yaş okul öncesi eğitimin zorunlu olmasına ilişkin Milli Eğitim Şûrası kararı alındı. Buna karşılık bu konuda hazırlığı Milli Eğitim Bakanlığı yerine Diyanet İşleri Başkanlığı yapıyor. Eğitimin dini kurumların elinde olması Orta Çağ'da vardı; bunu kastettim.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU