Elon Musk'ın trafiğe çözüm için geliştirdiği tünelde trafik oluştu

"Ölüm tuzağı"

"Vegas Döngüsü"nde Tesla araçları kullanılıyor (AP)

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın trafiğe çözüm getirmek için geliştirdiği projede trafik yoğunluğu oluştu.

5-8 Ocak'ta Las Vegas'ta düzenlenen dünyanın sayılı teknoloji fuarlarından CES'te (Consumer Electronics Show / Tüketici Elektroniği Fuarı) çekilen görüntülerde "Vegas Döngüsü" (Vegas Loop) adı verilen tünel yolunda meydana gelen araç sırası dikkat çekti.
 


Videodaki sürücü, tüneldeki istasyonlardan birinin kapalı olduğunu ve trafiğin muhtemelen bu sebeple yaşandığını söylüyor.

Musk, Los Angeles'taki trafikten duyduğu sıkıntı sonucunda 2016'da Boring Company adlı şirketi kurmuştu. Şirket, mevcut tünel kazma teknolojilerinin zaman ve masrafını 10 misli azaltarak şehir içi ulaşıma yeni bir radikal alternatif sunabileceğini iddia ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerin yaklaşık 12 metre altındaki "Vegas Döngüsü" 2019'da başlattığı yaklaşık 52,5 milyon dolarlık bir girişim. Yaklaşık 3 kilometrelik tünel henüz başlangıç.

Boring Company sistemin 46 kilometreye kadar çıkarılmasını hedefliyor.

"Ölüm tuzağı"

Öte yandan bazı sosyal medya kullanıcıları tünelin güvenliğine dair endişelerini dile getirdi. Bir aracın yanması halinde insanların öleceği öne sürüldü. Kleeposting adlı bir Twitter kullanıcısı, tüneli "ölüm tuzağına" benzetti:

Havalandırma ve acil kaçış yolu yok.

Bir başka kullanıcı da tünelin epey dar olduğunu ve araçların kapısının açılamayacağını iddia etti.

Boring Company'nin internet sitesindeyse şöyle yazıyor:

Döngü tünelleri acil durum çıkışları, yangın algılama, yangın söndürme ve yangına dayanıklı iletişim sistemleriyle donatıldı. Sistemler yerel polis ve itfaiye teşkilatlarıyla sık sık test ediliyor.

 

Independent Türkçe, The Verge, Sputnik International, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU