Havacılık araştırması: 2017'den beri uçakla seyahatte en güvenli yıl 2021 oldu

Geçen yıl dünya çapında 4 ölümcül uçak kazasında 81 kişi hayatını kaybetti; buna kıyasla karayollarında ölenlerin sayıysa 1,3 milyon oldu

Endonezya donanması görevlileri, kayıp Sriwijaya Havayolları uçağına ait olduğu düşünülen bir enkazı taşıyor (Reuters)

Hava güvenliğine ilişkin incelemeye göre 2021'de havacılık alanında yaşanan trajedilerde bir önceki yıla kıyasla çok daha az kişi öldü.

Hollanda merkezli havacılık güvenliği danışmanlığı şirketi To70, geçen yıl dünya genelinde meydana gelen 4 ölümcül kazada 81 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Buna kıyasla 2020'de 5 kazada 299 kişi yaşamını yitirmişti.

Uçuş seviyesi de göz önüne alındığında geçen yıl, 2017'den bu yana dünya çapındaki en güvenli uçuş yılı oldu.

Sadece bir kazaya yolcu uçağı karıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

9 Ocak 2021'de Sriwijaya Havayolları'nın SJ182 sefer sayılı uçuşu Endonezya'nın başkenti Cakarta'dan havalanmış, Borneo Adası'ndaki Pontianak şehrine doğru yola çıkmıştı.

Ancak Boeing 737-500 kalkıştan kısa bir süre sonra Cava Denizi'ne düşmüş, 62 yolcu ve mürettebatın tamamı hayatını kaybetmişti.

29 Ekim 2018'de Lion Havayolları'nın 610 sefer sayılı uçağının da düştüğü yerin yakınlarında meydana gelen kazanın, 26 yıllık uçağın otomatik gaz sistemindeki arızadan kaynaklandığı bildirilmişti.

Diğer üç ölümcül kaza, ticari amaçlarla kullanılan küçük, pervaneli yolcu uçaklarını içeriyordu.

2 Mart 2021'de Güney Sudan Supreme Havayolları'na ait Let 410 tipi uçağın Güney Sudan'da çakılması sonucu 10 kişi hayatını kaybetmişti. Kazanın mekanik bir sorundan kaynaklandığı duyurulmuştu.

Aynı tip uçak, 12 Eylül'de Rusya'da meydana gelen üçüncü bir kazaya da karışmıştı. Aeroservice Havayolları'na ait Let 410, Sibirya'daki Kazatjinskoje'de görüş mesafesi düşükken gerçekleştirdiği iniş sırasında pisti kaçırarak ağaçlara çarpınca 4 kişi ölmüştü. Kaptan pilot dahil 12 kişiyse kazadan sağ kurtulmuştu.
 


23 Aralık'ta Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde, Malu Havayolları'na ait Shorts 360 uçağı, ülkenin doğusundaki Shabunda kasabasından kalkıştan kısa bir süre sonra düşmüştü.

2021'de meydana gelen ve can kaybıyla sonuçlanmauan kaza sayısıysa, bir önceki yıla kıyasla bir kaza daha az olacak şekilde, 34 oldu.

Ticari hava taşımacılığındaki daha büyük uçaklarda gerçekleşen ölümcül kaza oranı 5,3 milyonda bir olurken, bu rakam 2020'de 3,7 milyonda birdi. Bu, 2017'den beri görülen en düşük ölümcül kaza oranı.

İncelemeyi derleyen Adrian Young, 2021 için "sivil havacılık adına çok zor bir yıl daha" dedi.

Young, şunları söyledi:

Devam eden Kovid krizi, bu yıl bir düzineden fazla havayolunun iflas etmesine yol açtı. Kayıplar arasında Namibya Havayolları ve Alitalia gibi ulusal havayolları da bulunuyordu.

Birçok havayolu ve havalimanı kredi çekiyor ya da kendilerini desteklemek için fazladan borç almış durumda. Havalimanları ve tedarikçileri uçuşlarda, yolcularda ve gelirlerde belirgin bir düşüş de yaşadı.

Uzun süren devamsızlıklardan sonra yapılan hatırlatma eğitimleri, iş yükünün az olduğu dönemlerde çalışmak (yani en iyi performansı sergilemek için yeterli teşvik ya da motivasyonun bulunmaması) ve akıl sağlığı sorunlarına dair meselelerin hepsi, bu endüstrinin üstesinden gelmeye çalıştığı unsurlar arasında.

Young, havacılık olaylarına dair verilerin, durgunluk dönemlerinden sonra hazırlıksız olmanın veya yabancılık çekmenin uçuş güvenliğini etkilediğine işaret ettiği konusunda uyardı.

İncelemeyi derleyen Young, "Bu krizin sivil havacılığa yönelik yeni tehditlerini en aza indirmeye dair çabaların, sektör genelindeki gayretlerle yeterli şekilde destekleneceğini umuyoruz" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) göre dünya çapında yılda ortalama olarak yaklaşık 1,3 milyon kişi karayollarında ölüyor. Bu, saatte 150 can kaybına denk geliyor.

DSÖ, şunu bildirmişti:

Karayollarındaki trafik kazaları çoğu ülke için gayrisafi yurtiçi hasılalarının yüzde 3'üne mal oluyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU