Gözaltına alınan DEVA Partili Metin Gürcan'a gazeteciler ve STK temsilcileriyle yaptığı konuşmalar soruldu

DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan'ın avukatları suçlamayı destekleyici unsur olarak sorulan her şeyin açık kaynaklarda var olan, Gürcan’ın kendisinin açıkça dile getirdiği şeyler olduğunu kaydetti

Fotoğraf: Twitter

‘Siyasi ve askeri casusluk’ suçlamasıyla cuma sabah saatlerinde İstanbul’da gözaltına alınan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan'ın dün gece saatlerinde sorgusuna başlandı.

Gerçek Gündem'den Fırat Fıstık'ın haberine göre; dün gece 00.00-02.00 saatleri arasında başlanan sorguda, Gürcan'a, özellikle yabancı gazeteciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı konuşmalar, yazdığı yazılar ve televizyon programlarında konuştuğu konular hakkında sorular yöneltildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Gürcan'ın bir yılı aşkın süredi takip edildiği, telefonlarının dinlendiği belirtildi. 

"Yanıtlar açık kaynaklarda var"

Deva Partili avukatlar, Gürcan’ın sorgulamasında, "suçlamayı destekleyici unsur olarak sorulan her şeyin açık kaynaklarda var olan, Gürcan’ın kendisinin açıkça dile getirdiği şeyler olduğunu" söyledi.

Gürcan’ın bu akşam veya en geç yarın sabah adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Babacan'dan tepki

DEVA Partisi’nin kurucu isimlerinden Metin Gürcan geçen cuma gözaltına alınmıştı. Gürcan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Siyasi casusluk suçlaması ile göz altına alınıyorum. Polisler evde…Arama yapıyorlar. Şok oldum. Desteğiniz istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Gürcan'ın gözaltına alınmasına tepki göstererek,  "Eğer siyasi bir nitelikte ise eğer hedef partimize yönelik bir tutumsa veya hedef ülkenin bu ağır ekonomik kriz gündeminin üzerini örtmekse şunu ifade etmek istiyorum ki bu tür olaylar, bu tür girişimler DEVA kadrolarını asla yıldıramaz" diye konuşmuştu.

 

 

Gerçek Gündem, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU