Küba Ulusal Hayvanat Bahçesi'nde pandemi bereketi: Doğum patlaması yaşandı

Yetkililer doğum patlamasında, yok olma tehlikesi altındaki çok değerli türlerin 10 doğum gerçekleştirdiğini söyledi

Küba'nın Havana şehrindeki hayvanat bahçesinde oynayan Bengal kaplanı yavruları, 27 Ekim 2021 (Reuters)

Küba Ulusal Hayvanat Bahçesi'nde, koronavirüs pandemisinin getirdiği huzur ve sessizliği üremek için kullanan birkaç egzotik ve nesli tehlike altındaki hayvan türünde büyük bir doğum patlaması yaşandı.

Hayvanat bahçesi veteriner hekimi Rachel Ortiz, Reuters'a verdiği demeçte, "Pandemi insanlar için olumsuz olsa da hayvanat bahçeleri açısından faydalı oldu" dedi.

Özellikle parkımızda, nesli tükenme tehlikesi altında olan ve bir noktada biyolojik çeşitliliği yeniden tesis edebilecek çok değerli türler 10'dan fazla doğum gerçekleştirdi.

The Guardian, yeni doğan hayvanlar arasında leoparlar, Bengal kaplanları, zebralar, zürafalar, antiloplar ve öküzler olduğunu bildirdi.

Küba pandeminin başlarında sınırlarını kapatmış ve koronavirüsün yayılmasını sınırlamak için neredeyse iki yıl boyunca katı kısıtlamalar uygulamıştı.

Ortiz, hayvanat bahçesi kapalıyken hayvanların sakin olduğunu çünkü normal bir yılda yüksek ziyaretçi sayısının üremeyi engellediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pandemi ayrıca hayvanat bahçesi yetkililerinin başarılı doğumlar gerçekleşmesini sağlamak için hayvanlara zaman ayırıp ilgi göstermesini de mümkün hale getirdi. Böyle özel doğumlar arasında, yetkililerin "özel bir başarı" olarak anımsadığı bir benekli zürafa yavrusu da yer alıyor.

El Cezire'nin bildirdiğine göre martta, nesli tehlike altındaki hayvanları çoğaltmak için 20 yıl boyunca süren girişimlerden sonra, aralarında ender rastlanan bir beyaz kaplanın da bulunduğu 4 Bengal kaplanı doğmuştu.

Hayvanat bahçesindeki kaplan uzmanı Angel Cordero, o dönemde hayvanat bahçesindeki tüm doğumların önemli olduğunu fakat nesli tükenme tehlikesi altında olan veya nadir rastlanan hayvanlara özel önem verildiğini söylemiş, "Bu türlerin dünyadan yok olmamasını sağladığımızı biliyoruz" demişti.

Hayvanat bahçesi açıldığı için yenidoğan hayvanlardan yavru zürafa ve leopar, ziyaretçiler tarafından görülebilir.

Küba Ulusal Hayvanat Bahçesi, 120'den fazla büyük ve küçük türe ait bin 473 hayvana ev sahipliği yapıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU