Satoshi döneminden beri uyuyan Bitcoin cüzdanı balina olarak uyandı: 3 bin 500 kat değer kazandı

En az 5 yıldır uyuyan cüzdanlardaki Bitcoin miktarının 4 milyon 200 binden fazla olduğu tahmin ediliyor

Bitcoin saat 23 Eylül saat 11.05 itibarıyla 383 bin 624 TL seviyesinde işlem görüyor (AFP)

Kripto para birimi Bitcoin'in değerini yıllar içinde katlaması, uyuyan hesapları da uyandırdı.

Bu örneklerden birinde, en son Bitcoin'in esrarengiz mucidi Satoshi Nakamoto'nun izini kaybettirdiği 2012'de hayat belirtisi görülen cüzdan, 19 Eylül'de tekrar harekete geçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O dönem yaklaşık 8 bin dolar değere sahip cüzdandaki 616 Bitcoin başka bir hesaba aktarıldı. Söz konusu kripto para miktarının şu anki değeri yaklaşık 27 milyon dolar (yaklaşık 235 milyon TL).

Yatırım 9 yılda yüzde 358 bin 655’lik bir artış gösterdi yani yaklaşık olarak 3 bin 500 kat değer kazanarak "balina" oldu. 10 bin BTC ve üzerine sahip olan kişiler veya hesaplar kripto para piyasalarında "balina" olarak nitelendiriliyor.

Benzer bir olay Haziran 2021'de de gerçekleşmiş, 900 Bitcoin içeren bir cüzdan aktif hale gelmişti. Cüzdanın değeri yaklaşık 13 bin dolardan yaklaşık 40 milyon dolara (yaklaşık 345 milyon TL) fırlamıştı.

İçinde büyük miktarda Bitcoin barındıran hesapların yıllar sonra harekete geçmesi üzerine çeşitli fikirler yürütülüyor. Kimi cüzdan sahiplerinin unuttukları şifrelerini bulduğu, kimilerininse sabırla kripto paranın değerinin artmasını beklediği düşünülüyor. Ancak sebep sadece hesap sahibinin adres değiştirmek istemesi de olabilir.

En az 5 yıldır uyuyan cüzdanlardaki Bitcoin miktarının 4 milyon 200 binden fazla olduğu tahmin ediliyor.

 

Independent Türkçe, Livemint, Uzmancoin, Gadgets360

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU