"Avrupa şampiyonluğumuz var, ayakkabımız yok"

Diyarbakır’ın hokey takımı, birçok imkansızlığa rağmen önemli derecelere imza attı. Şampiyon takımın oyuncularından Ömer Demirtop, "Avrupa şampiyonluğumuz var. Ayakkabımız yok, kaleci kıyafetimiz yok" dedi

Diyarbakır’da hokey sahası olmadığı için futbol sahasında kırık sopa ve yırtık kıyafetlerle maçlara hazırlanan sporcular, önemli başarılara imza attı. İmkansızlıklara rağmen Avrupa şampiyonu olan Diyarbakır’ın hokey takımı sporcuları, sporlarını daha iyi yapabilmek için yetkililerden yardım bekliyor.

Yıllardır Türkiye’yi milli takımda temsil eden hokeyciler, kırık sopaları ve yırtık kıyafetleriyle girdikleri yarışmalarda kazandıkları şampiyonlukların sevincini yaşayamaz durumda. 

Güneydoğu Avrupa Şampiyonası birincisi ve Amasya’da yapılan Türkiye Ana Lig şampiyonluğuna ulaşan oyuncular, kentte hokey sahası olmadığı için futbol sahalarında kendilerini geliştirmeye çalışıyor. Şampiyon sporcular, çalışmalarına normal şartlarda devam edebilmek için yetkililere çağrıda bulundu. 
 

Hakim Taşar-İHA.jpg
Hakim Taşar / Fotoğraf: İHA


Hakim Taşar: Sahamız olmadığı için maçlara gittiğimizde zorlanıyoruz

Futbol sahasında antrenman yapınca hokey sahasında maçlarda zorlandıklarını söyleyen hokey takımı oyuncularından Hakim Taşar, daha iyi dereceler için hokey sahası talep etti ve şunları söyledi: 

"50’ye yakın yarışmaya katıldım. Diyarbakır il birinciliği, Türkiye birinci lig birinciliği, Türkiye U16 5S ikincisi, Avrupa şampiyonluğu. Sahamız olmadığından dolayı maçlara gittiğimizde zorlanıyoruz. Saha olursa çalışmalarımız daha iyi sürer ve maçlarda zorlanmayız. Şu anda futbol sahasında çalışıyoruz, hokey sahamız olursa daha çok sporcu gelir, daha iyi dereceler yaparız. Türkiye’de Avrupa’da daha iyi dereceler elde edebiliriz." 

Hokey sporunu 5-6 yıldır yaptığını söyleyen Taşar, "Bizim mahalleden arkadaşlarımız oynuyordu. Bizde onlara bakarak güzel, zevkli bir şey olduğunu gördük ve bağlandık. Antrenmanlara her gün aralıksız geldim ve daha iyi yerlere gelmeye çalıştım" dedi. 

Antrenmanlara yürüyerek gittiklerini ve sahaları olmadığı için zorlandıklarını dile getiren Taşar, "Saha olursa daha iyi yerlere varırız, daha çok sporcu yetişir, Diyarbakır'da hokey daha çok gelişir ve gittikçe Türkiye’ye de yayılır. Hedefim, öncelikle takımımı daha iyi yerlere getirmek, daha üst liglere getirmek, şampiyon etmek ve sonradan milli takımlara daha iyi yerlere gitmek” dedi. 
 

Yılmaz Karabulut-İHA.jpg
Yılmaz Karabulut / Fotoğraf: İHA


Yılmaz Karabulut: Kıyafet olmayınca vücut zarar görüyor

Hokey takımı kalecisi Yılmaz Karabulut, kaleci kıyafetleri olmadığın için gelen topların vücuduna çarptığını ve vücuduna zarar verdiğini söyledi.

Karabulut, "İlk başlarda geldiğimde fazla sevmiyordum. Sonra giderek sevmeye başladım, şimdi de severek oynuyorum. Benim elbiselerimin fiyatı 10 bin lira ama şu an yırtık oynuyorum. Elbisem yok, kollarım morarıyor, yara çıkıyor. Yani bu yırtık elbiselerle şampiyonluğumuzda var" şeklinde konuştu. 

Amasya’da Türkiye Ana Lig şampiyonasında namağlup şampiyon olduklarını belirten Karabulut, "Elbiselerimiz, malzemelerimiz olmasa da biz yine maçlara katılıyoruz, Türkiye’yi daha iyi yerlere getirmek için. Buradan Gençlik ve Spor Bakanlığına sesleniyorum, malzemelerimiz yok. Hokey sahasına gidince zorlanıyoruz, oynayamıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Ömer Demirtop-İHA.jpg
Ömer Demirtop / Fotoğraf: İHA


Ömer Demirtop: Avrupa şampiyonluğumuz var, ayakkabımız yok

Şampiyon takımın oyuncularından Ömer Demirtop, hokey oynamak için çaba harcadıklarını, Diyarbakır’ı ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi ve çabalarına karşılık destek taleplerini yineledi. 

Demirtop, 5-6 yıldır hokey oynadığını dile getirerek şu ifadeleri kullandı: 

"Ailemiz destek verdi biz de bu sporu yapmak için çaba harcıyoruz. Bu zorluklara rağmen Türkiye finallerine kaldık. Türkiye birinciliğimiz ve ikinciliğimiz, İl temsilciliği birinciliğimiz, ikinciliğimiz, Avrupa şampiyonluğumuz var, ayakkabımız yok, kaleci kıyafetimiz yok. Eldiven gerektiren bir oyun ama eldivenimiz yok. Ellerimiz hep yara oluyor. Sopalarımız yok, sahamız eksik.”

 

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU