4 bakandan Marmaris'te ortak basın toplantısı: Şu anda yerleşim yerlerini tehdit eden bir yangın yok

Bakan Pakdemirli bölgedeki yangınlara karşı mücadelenin devam ettiğini söyledi. Bakan Kurum ise bölgedeki termik santrallerinin durumuna ilişkin, "Termik santralimizin bulunduğu bölgeyi, üçü mobil, 10 adet izleme istasyonu ile izliyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ülkedeki orman yangınlarına ilişkin son bilgileri paylaştı.

Marmaris Öğretmenevi'nde düzenlenen koordinasyon toplantısında konuşan Pakdemirli, Isparta Sütçüler yangınını kontrol altına aldıklarını, Antalya'nın Kaş ilçesi, Hatay'ın İskenderun ile İzmir'in Urla ve Torbalı ilçeleri ve Manisa Gördes yangınları ile Dalaman Havalimanı'nı tehdit eden ve Datça'da çıkan yangınların gün içinde kontrol altına alındığını söyledi.

Toplamda 163 kırsal yangına müdahale ettiklerini belirten Pakdemirli, "Devam eden yangınlarda 15 uçak, 9 İHA, 1 insansız hava helikopteri, 64 helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve 5 bin 250 personelle yangınları kontrol etmeye devam ediyoruz. Bugün itibarıyla 89 hava aracının günlük koordinasyonunu yapmak durumunda kalıyoruz. Zor bir operasyon" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğüne değinen Pakdemirli, "Genel itibarıyla Muğla'daki tüm yangınlarla ilgili durum iyiye doğru gidiyor. Muğla'da 29 Temmuz'dan bu yana yangınlarla mücadele ediyoruz. Şu ana kadar 10 bin 400'e yakın sorti yapıldı, 180 bin ton su atıldı. Şu anda yerleşim yerlerini tehdit eden bir yangın yok" ifadesini kullandı.

"Yunanistan'ın uçak talebi var, bunu değerlendirmeye çalışıyoruz"

Pakdemirli, Yunanistan'da devam eden orman yangınlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Yunanistan'ın da yangınlarla mücadele ettiğini belirten Pakdemirli, "Yunanistan'ın uçak talebi var. Bunu değerlendirmeye çalışıyoruz. Bizdeki yangınların hafiflemesiyle beraber eğer sağlayabileceksek bunu da Yunanistan'a sağlıyor olacağız" dedi.

"Termik santralimizin bulunduğu bölgeyi, üçü mobil, 10 adet izleme istasyonu ile izliyoruz"

Bakan Kurum ise açıklamasında, "Muğla'da 2 bin 923 bina incelendi,173 bina, 230 bağımsız birimin yangından etkilendiğini, ağır hasarlı ve yıkık olduğunu tespit ettik" dedi.

Bölgedeki termik santrallere de ilişkin konuşan Bakan Kurum, "Termik santralimizin bulunduğu bölgeyi, üçü mobil, 10 adet izleme istasyonu ile izliyoruz. Yüksek risk arz eden tehlikeli bir seviye olmadığı tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

"Bundan sonra bütün gücümüzü Muğla bölgesine konuşlandırdık"

Bakan Karaismailoğlu da, bölgede yaşaan yangınlarla ilgili değerlendirmede bulundu.

"Bundan sonra bütün gücümüzü Muğla bölgesine konuşlandırdık. İnşallah, burayı da kısa sürede bitirme çabası içerisindeyiz" diyen Karaismailoğlu, "Bugün öğleden sonra Dalaman Havalimanı yakınlarında bir yangın başlamıştı. Çok güçlü bir şekilde müdahale edilerek kısa sürede söndürüldü. Dalaman'daki uçuşlarla ilgili herhangi bir sıkıntı olmadı" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU