Akşener: İmamoğlu bu seçimi kazanacak, bu defa Sayın Erdoğan amenna diyecek mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin genel merkezinde partililerle bayramlaştı. 23 Haziran seçimlerine ilgili konuştu: Sayın İmamoğlu, bu seçimi kazanacak gibi görünüyor, dolayısıyla bir kafa karışıklığı yayılmaya çalışılıyor

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Merkezi’ndeki bayramlaşma programında konuşan Meral Akşener’in gündeminde 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi vardı.

“İmamoğlu bu seçimi kazanacak”

"Her ilçeye seçim günü 4 milletvekili düşecek. Her sandığın başında bir avukat arkadaşımız görevli olacak" diyen Akşener, çalışmaların İmamoğlu’nun kazanacağını gösterdiğini söyledi:

"İstanbul'da yaptığımız çalışmalarda Sayın İmamoğlu, bu seçimi kazanacak gibi görünüyor. Dolayısıyla bir kafa karışıklığı yayılmaya çalışılıyor. Ona  kimsenin itibar etmemesi lazım, sandıklara sahip çıkıldığı takdirde ki çıkacağız. Her ilçeye seçim günü 4 milletvekili düşecek. Her sandığın başında bir avukat arkadaşımız görevli olacak. Dolayısıyla milletimizin bu milli irade gaspına, milli irade hırsızlığına bir cevap vereceğini biliyoruz. Sayın İmamoğlu sadece Millet İttifakı'nın adayı iken şu anda 16 milyon İstanbullunun adayı olmuştur. Her şey iyi olacak, her şey iyi ve güzel olacak."

“Korkunun ecele faydası yok”

Akşener, Yüksek Seçim Kurulu’nun, ilçe seçim kurulu başkanlarının göreve devam etmesi yönündeki kararını da değerlendirdi:

"Biz YSK'nın önce gerekçesinde gerekçe bulamadık. Daha sonra iptal gerekçesi diye iddia edilen konunun aynen tekrar edildiğini gördük… Yani korkunun ecele faydası yoktur. Bir kafa karışıklığı yaratılmaya çalışılıyor. Esas olan seçmenin ondan uzak durmasıdır. Seçmenin kafasının karıştırılmasına yönelik davranış biçimlerini biz siyasilerin engellemesi gerekiyor. Seçmen görevini yapacak, yaptığı takdirde göreceksiniz Sayın İmamoğlu, 23 Haziran'da da bu seçimi kazanacak ve çok merak ediyorum, bu defa Sayın Erdoğan bu karara amenna diyecek mi?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hakimlerin yer değişikliğiyle ilgili konularda YSK'nın değil HSK'nın yetkili olduğuna dair değerlendirmesi sorulan Akşener, Erdoğan'ın son dönemdeki hiçbir sözünü anlamadığını söyledi. 

"Anladığım tek bir şey var, 'İstanbul'u her şartta, ne pahasına olursa olsun istiyorum' tavrını anlıyorum bir tek."

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU