Yeni restorasyon, 400 yıllık tablodaki gülümsemeyi yok etti

Tablonun restoratörü, "Audley End'i ziyaret edenler, böylesine harika bir tablonun artık eski ihtişamına geri döndüğünü görebileceği için çok memnunuz" ifadelerini kullandı

The Vegetable Seller (Sebze Satıcısı) Audley End House'da sergileniyor (English Heritage)

Gülümseyen bir sebze satıcısının resmedildiği en az 4 asırlık tablo restore edilince sebzecinin gülümsemesi şimdi tersine döndü.

The Vegetable Seller (Sebze Satıcısı) olarak bilinen imzasız Hollanda menşeli portrede taze zerzevatla çevrilmiş bir kadın tasvir ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Restorasyonun sonucunu cuma English Heritage sergiledi. Portre 60 yılın ardından Essex'teki Audley End House'a ilk kez geri getirildi. 

Restorasyon işleminde 18. yüzyılın sonlarında veya 19. yüzyılın başlarında tablonun üst kısmına eklendiği tespit edilen tuval şeridinin kaldırılmasının yanı sıra gülümseme tersine çevrildi.

English Heritage koleksiyonlarınının restorasyon sorumlusu Alice Tate-Harte, The Guardian'a verdiği demeçte "Gülümseme öyle bir değişiklik ki. Bence kadın çok daha ters görünüyor, daha ciddi" ifadelerini kullandı.

Restoratörler tablo üzerinde yapılan araştırmayla resmin düşünülenden çok daha eskiye, Hollanda Altın Çağı'nın hemen öncesine ait olduğunun belirlendiğini de açıkladı.

 

5.jpg

450 yıllık sanat eseri (Christopher Ison/English Heritage)


Ayrıca tabloyla Flaman ressam Joachim Beuckelaer arasındaki "olası bağlantıları" ortaya çıkarıp resmi, bu sanatçının yapmış olabileceğini öne sürdüler.

Beuckelaer'ın çalışmaları Madrid'deki Prado Müzesi ve Londra'daki Ulusal Galeri'deki koleksiyonlarda yer alıyor.

English Heritage yaptığı açıklamada, "Audley End'i ziyaret edenler böylesine harika bir tablonun artık eski ihtişamına geri döndüğünü görebileceği için çok memnunuz" ifadelerini kullandı.

Sebze Satıcısı restore edilmiş haliyle 16 Temmuz'da Audley End House'da halk ziyaretine açıldı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU