İşçiler tabelaya "Hepimiz istifa ettik. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" yazarak işten ayrıldı

"Umarım Burger King tamamen kapanmadan önce çalışanlarına nasıl davranması gerektiğini öğrenir"

Burger King 1954'te kuruldu (Rachael Flores)

Dünyanın en büyük fast food zincirlerinden Burger King'in ABD'nin Nevada eyaletindeki bir şubesinde 8 çalışan geçen hafta istifa etti.

Çalışanlar istifalarını şubenin önündeki büyük Burger King tabelasına 10 Temmuz'da "Hepimiz istifa ettik. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" yazarak duyurdu. Yazı aynı gün kaldırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay, şubenin genel müdürü Rachael Flores'in bu ayın başlarında, iki hafta sonra istifa edeceğine yönelik bir bildirimde bulunmasıyla patlak verdi. Flores'i takip eden 8 çalışan, sözkonusu tabelayı hazırladı.

Flores, şubedeki zorlu koşullardan ve uzun çalışma saatlerinden şikayet etti. Personel sayısının eksik olduğunu söyleyen Flores, genellikle haftada 60 saat çalıştıklarını kaydetti.

Eski müdür mutfakta sıcaklığın çok yüksek olduğunu ancak klimanın çalışmadığını söyledi. Bir keresinde dehidrasyon sebebiyle hastaneye kaldırıldığını öne süren Flores, patronunun kendisine "Bebek gibi davranıyorsun" dediğini aktardı.

İstifa eden çalışanlardan Kylee Johnson da arkadaşı Flores'in yardıma ihtiyacı olduğu için restoranda çalışmaya başladığını belirtti. Johnson, Facebook'tan yaptığı paylaşımda "Umarım Burger King tamamen kapanmadan önce çalışanlarına nasıl davranması gerektiğini öğrenir" diye yazdı.

 

 

Öte yandan Flores, tabelaya yazı yazma konusunda önce şaka yaptıklarını ancak bunun gerçeğe dönüştüğünü ve bu kadar ilgi çekmesini beklemediğini söyledi:

Çünkü sadece bir tabela hazırladık. Bu sonra Facebook'ta çılgınca paylaşıldı. Yönetimden bir telefon geldi ve bunu kaldırmam gerektiğini söylediler.

Flores personelin az olması sebebiyle tabelayı indiremeyeceği cevabını verdiğini, bunun ardından istifa etmesine bir gün kala işten kovulduğunu söyledi.

Burger King sözcüsü, olay hakkında Daily Mail'e şu açıklamayı yaptı:

Sözkonusu şubede anlatılan iş deneyimleri, marka değerlerimize uygun değil. Franchise sahibimiz, ileride bunların yaşanmamasını sağlamak için olayı araştırıyor.

Flores ve Johnson, şubedeki personel sayısının hala yetersiz olduğunu ve yeni çalışanların da birkaç gün sonra işten ayrıldığını sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, New York Post, Daily Mail, ABC Chicago

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU