MHP'den Onur Yürüyüşü açıklaması

MHP'li İsmet Büyükataman, açıklamasında "Onur yürüyüşü adı altında gerçekleştirilen provokasyonda 'Kürdistan' sloganları atılması kirli tertibin Boğaziçi'nde kullandığı 'askerleri' burada da kullanacağını gösteriyor" ifadesine yer verdi

Fotoğraf: Twitter @zeynokuray

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada İstanbul’da düzenlenen ve polisin sert müdahalesine sahne olan Onur Yürüyüşü'nü hedef aldı.

Onur Yürüyüşü için "provokasyon" ifadesini kullanan Büyükataman, yürüyüş sırasında "Kürdistan" sloganları atıldığını belirterek, "Kirli tertibin Boğaziçi'nde kullandığı askerleri burada da kullanacağını gösteriyor" ifadesini kullandı.

Ataman'ın açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP 'Medeniyetin esası, gelişme ve gücün esası ailedir. Bu hayata fenalık muhakkak sosyal, ekonomik, siyasal güçsüzlüğe sebep olur.' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu yerine sapkın yollara sapmıştır. Büyük oyunun farkında olan MHP, Türk milletinin tertemiz kanlarıyla vatan kılınmış bu toprakları hiçbir yabancı gücün oyun sahası haline getirmesine izin vermeyecektir. Vatan sathında kaos ve kargaşa ikliminin hakim kılınmasına Türk milletinin desteğiyle evelallah müsaade etmeyeceğiz. Hattı değil sathı müdafaa şuuru ile terk edecek tek bir karış toprağımızın söz konusu olmadığının, kaybedecek tek bir insanımız, vazgeçecek tek bir milli ve ahlaki değerimiz bulunmadığının bilinmesinde fayda vardır.

Ne olmuştu?

İstanbul Valiliği'nin Maltepe Miting alanını yasaklamasının ardından Taksim'de yapılmak istenen 19. İstanbul Onur Yürüyüşü'nü Beyoğlu Kaymakamlığı da engellemişti. Yürüyüşün yasaklanmasına gerekçe olarak “devletin bölünmez bütünlüğü, genel ahlak ve Kovid-19 tedbirleri" gösterildi.

Yürüyüş başlamadan polis Taksim’in çeşitli sokaklarında bulunan gruplara müdahale etti, gözaltılar yaptı. Sadece yürüyüşe katılmak isteyenler değil, polisin sert müdahalesine evlerinden tepki gösterenler dahi savcılık kararı dahi olmadan gözaltına alındı. Valilik, ertesi gün yaptığı açıklamada "yasa dışı" olarak nitelediği yürüyüşte 46 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU