Binali Yıldırım: Biz bu seçimin tekrarlanmasını istemedik, tartışmayı öyle bitireceğiz ki kimsenin sesi soluğu çıkmayacak

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım HAK-İŞ toplantısına katıldı

Fotoğraf: AA

HAK-İŞ’in İstanbul Temsilciler Toplantısına katılan Binali Yıldırım “İBB Başkanlığını el çabukluğuyla almak isteyenlere bu sefer fırsat vermeyeceğiz” dedi.

“31 Mart'ta akla, hayale gelmeyen işlerle, hilelerle, yolsuzluklarla karşı karşıya geldik. Yüksek Seçim Kurulu’nun sandık kurullarını kanunun emrettiği şekilde değil, tamamen İlçe Seçim Kurullarının keyfi kararlarıyla oluşturulması ve bu görevlilerin yaptığı iş ve işlemler, görev aldıkları sandıklardaki oyları sakat hale getirmiş, seçimin sonucunu etkileyecek bir durum meydana getirmiştir."

Yıldırım 23 Haziran seçimini işaret etti “Bu tartışmayı bitireceğiz” dedi:

"Biz bu seçimlerin tekrarlanmasını asla istemedik. Bunu bütün milletimizin ve İstanbulluların bilmesini istiyorum… Hayatım boyunca makamları insana hizmet etmek için tercih ettim. Benim için en büyük makam, insanların gönlünden oluşan makamdır. Seçimler oldu, bitti ama kavgası, tartışması bitmedi. O halde ne yapacağız? Bu tartışmayı bitireceğiz. Öyle bir bitireceğiz ki, kimsenin sesi soluğu çıkmayacak.”

Binali Yıldırım CHP’yi ve CHP’li belediyeleri de eleştirdi:

“Şu CHP'li belediyelere bakın. İki günde yaptıklarını gördünüz. Hemen HAK-İŞ'lileri zorla istifa ettirmeye ve işte attırmaya başladılar. Bunların sicili bozuk. Gerçek niyetleri fırsat ellerine geçince çok daha iyi anlaşılıyor. Hani nerede sendikal özgürlük? Hani nerede çalışanın hakkına, hukukuna saygı? İsteyen, istediği sendikaya üye olacaktı.”



AA

DAHA FAZLA HABER OKU