The OC'nin yıldızı dizi çekilirken bakire olduğu için baskı hissettiğini söyledi

Barton, "O dönem bakire olmak bile beni sahtekar gibi hissettirdi" dedi

The OC'nin başrollerinde Mischa Barton ve Benjamin McKenzie yer almıştı (Fox)

Mischa Barton, The OC'deki karakteri cinsel açıdan aktif olduğu için dizide yer aldığı sırada ilk kez seks yapmak konusunda "baskı" hissettiğini söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü oyuncu, 2003'le 2007 yılları arasında Fox'ta yayımlanarak 4 sezon süren gençlik dizisinde Marissa Cooper karakterini canlandırırken henüz 18 yaşındaydı.

Harper's Bazaar için kaleme aldığı yazıda Barton, kamuoyunun gözü önünde büyümenin ve genç yaşta şöhret olmanın akıl sağlığı üzerindeki etkisini anlattı.

Pandeminin, kendisine geçmiş "travmasını" nasıl hatırlattığını açıklayan Barton, şunları yazdı:

Genç yaşta bile cinselleştirilmiştim. Beni yanlış anlamayın, oyuncu olmayı ve sahnedeki işimi seviyordum. Kendimi çok büyümüş hissediyor, işimle gurur duyuyordum ve kendimi gerçekten buna adamıştım ama yine de çocuktum.

Marissa Cooper rolünü aldığımda 18 yaşındaydım ve liseden yeni mezun olmuştum… O dönem bakire olmak bile beni bir sahtekar gibi hissettirmişti.

"Yaşının çok ötesinde" ve "şehir hayatına uyum sağlamış" bir kadın olan karakterini nasıl "geliştirdiğini" açıklayan Barton, The OC karakterleriyle aynı çizgide olmak için ilk kez seks yapmak konusunda baskı hissettiğini söyledi.

Barton şu ifadeleri kullandı:

Üzerime çöken bu şeyi, yani bekaretimi, isterseniz odadaki fil de diyebilirsiniz, yolumdan çekmenin önemli olduğunu biliyordum. Acele edip biraz olgunlaşmazsam bu karakteri oynayamayacağımdan gerçekten endişelenmeye başlamıştım.

Biriyle seks yapmaya dair hiç baskı hissettim mi? 30'larındaki daha yaşlı adamların peşimden koşmasının ardından sonunda biriyle birlikte oldum. Bunun olmasına izin verdiğim için kendimi biraz suçlu hissediyorum. Sadece birlikte olduğum kişiden değil, genel olarak toplumdan seks yapmak konusunda çok fazla baskı hissettim.

Barton geçen ay dizinin perde arkasındaki zorbalık nedeniyle The OC'den ayrıldığını iddia etmişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU