Nijer’in batısındaki iki köye düzenlenen saldırılarda 100 kişi öldü

İki köy, başkent Niamey’in 120 kilometre kuzeyinde Tillaberi bölgesinde, Mali ve Burkina Faso sınırında yer alıyor

Nijer askeri Niamey’den yaklaşık 60 kilometre uzakta yer alan daha önce bir silahlı saldırı gerçekleşen bölgede duruyor (AFP-Arşiv)

Nijer’de Mali sınırına yakın iki köyde geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen saldırılarda en az 100 kişi ölürken, bunun terör gruplarının hedef aldığı ülkedeki en kötü sivil katliamı olabileceği bildirildi.

AFP’ye göre iki köyün bulunduğu bölge yetkilisi Almou Hasan, “Saldırıların olduğu yerden yeni döndük. Tchoma Bangou köyündeki ölü sayısı 70’e, Zaroumadareye köyünde ise 30’a yaklaştı” diyerek, saldırının yaklaşık 100 motosikletle gelen teröristler tarafından yapıldığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tedavi için Niamey ve Ouallam’a tahliye edilen 25 yaralı olduğunu dile getiren Hasan, saldırganların yedi kilometre uzakta bulunan iki köye eşzamanlı saldırılar gerçekleştirmek için iki kola ayrıldığını da sözlerine ekledi.

İki köy, başkent Niamey’in 120 kilometre kuzeyinde Tillaberi bölgesinde, Mali ve Burkina Faso sınırında yer alıyor.

Terörist gruplar yıllardır bu bölgeyi düzenli olarak hedef alıyor.

Söz konusu saldırı, terörist gruplarla mücadeleyi hızlandırma sözü veren eski İçişleri Bakanı, iktidar partisi adayı Muhammed Bazum’un büyük farkla (Yüzde 39,33) kazandığı cumhurbaşkanlığı ilk tur sonuçlarının açıklandığı gün gerçekleşti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU