Başörtülü manken Halima Aden podyumları bıraktı: Namazlarımı kaçırdım, otel odalarında ağladım

İlk başörtülü model olarak bilinen Halima Aden, mankenliği bıraktığını duyurdu. Aden, podyumları bırakma gerekçesini ise “Sonunda kişisel tesettür yolculuğumda yanlış yere gittiğimi fark ettim” diye anlattı

Kolaj: Independent Türkçe

18 yaşındayken Minnesota'da bir güzellik yarışmasına başörtüsüyle çıktıktan sonra ünlenen  Somali asıllı ABD'li Halima Aden, mankenliği bıraktı.  

İnançlarına ters düştüğü için modelliği bıraktığını söyleyen Aden, "Kovid-19’a teşekkür ederim. Endüstriye ara verince sonunda kişisel tesettür yolculuğumda yanlış yere gittiğimi fark ettim" dedi.

Kenya'da bir mülteci kampında doğan ve altı yaşında ABD'ye gelen 23 yaşındaki Aden, modellik yapmanın dini inançlarına aykırı olduğunu söyledi.

 

"Moda asla bana göre değildi. Ben insanlar içinim! İmanım için varım! Uyandım" şeklinde açıklama yapan Aden, defileler nedeniyle birçok kez namazlarını kaçırdığını belirterek, "Bazı defilelerden sonra otel odalarında hıçkırarak ağladım. Bu ben değildim" dedi.

Aden'in Instagram hesabından duyurduğu bu kararına Bella ve Gigi Hadid'le Rihanna da destek verdi.

halima.jpg
Fotoğraf: Instagram/ Khalifa Aden

 

Minnesota'daki yarışmadan sonra IMG modelleri arasına katılan Aden, Rihanna'nın Fenty Beauty ve Kanye West'in Yeezy markaları için modellik yapmıştı.

Aden; British Vogue, Vogue Arabia ve Atture dergilerine kapak olmuştu.

 

Independent Türkçe, BBC Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU