Hamile olduğunu duyuran Emily Ratajkowski: Cinsiyetini 18 yaşına gelince öğreneceğiz

Model, hamile olduğunu Vogue'un dijital kapağı için çekilen videoda açıkladı

Ratajkowski'nin Instagram hesabından paylaştığı son video bir günde 10 milyondan fazla görüntülenme ve 2 milyona yakın beğeniye ulaştı (AFP)

Emily Ratajkowski, ilk çocuğuna hamile olduğunu açıkladı.

Model, Vogue'un dijital kapağında, eşi Sebastian Bear-McClard'la ilk çocuklarını beklediklerini söyledi.

Kapağa eşlik eden yazıda, 29 yaşındaki model ilk hamileliği hakkında konuştu ve bebeğin cinsiyetini açıklamayı planlamamasının nedenini anlattı.

Ratajkowski, "Eşimle arkadaşlarımıza hamile olduğumu söylediğimizde, 'Tebrikler'den sonra gelen ilk soru neredeyse her zaman 'Ne istediğinizi biliyor musunuz?' oluyor" diye yazdı.

Bunu çocuğumuz 18 yaşına gelene kadar cinsiyetini bilmeyeceğimizi ve o zaman geldiğinde onun bizi bilgilendireceğini söyleyerek cevaplamayı seviyoruz.

Buna herkes gülüyor. Yine de bu tutumumuzda bir doğruluk payı; çocuğumuzun birlikte doğduğu cinsel organ ne olursa olsun, bundan çok daha karmaşık olasılıklar olduğunu ima eden bir gerçek var: Karnımın içinde neden ziyade kimin büyüdüğüne dair hiçbir fikrimizin olmadığı gerçeği.

Ratajkowski daha sonra "Bu kişi kim olacak?" diye soruyor.

Nasıl bir kişinin ebeveynleri olacağız? Hayatlarımızı ve kim olduğumuzu nasıl değiştirecek?

Model, "Bu, bizi hem çaresiz hissettiren hem de onur duymamızı sağlayan harikulade ve korkutucu bir kavram" diye devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncu ayrıca "çocuğuna olabildiğince az toplumsal cinsiyet kalıbı dayatma" fikrini sevdiğini ama "fetüsün cinsiyetini öğrenme" istediğini anladığını söyledi.

Ratajkowski, "Bedenim tuhaf ve alışılmadık şekillerde değişirken, yaklaşmakta olan şeyi daha gerçek hissettirebilecek bir bilgi edinmek rahatlatıcı" diye yazdı.

Yazıda model, kızı ya da oğlu olmasına dair duygularını ve yaşamdaki kaç tane deneyimin "cinsiyete göre belirlendiği" üzerine fikirlerini dile getiriyor.

 

 

Ratajkowski, "Ama cinsiyete dayalı peşin hükümlerimizi, bırakın bebekleri, insanlara dayatmamızı sevmiyorum. Çocuğumun bana kendini göstermesine izin veren bir ebeveyn olmak istiyorum" diye yazdı.

Ve yine de her ne kadar çocuğumun dünyadaki yerini kendisinin belirleyebileceğini umut etsem de, ne olursa olsun, daha konuşmadan, ne konuşması, daha doğmadan önce, inkar edilemez toplumsal cinsiyet yapıları ve kısıtlamalarıyla karşılaşacaklarının farkındayım.

Ratajkowski yazısını, "vücudum nasıl değişecek, çocuğum kim olacak" gibi hamileliğinin kontrol edemediği faktörlerinden "şaşırtıcı bir şekilde rahatsızlık duymadığını" söyleyerek bitirdi.

Korkmak yerine, yeni bir huzur duygusu hissediyorum. Şimdiden vücudumun içindeki bu insandan bir şeyler öğreniyorum. Merakla doluyum.

Model hamileliğini, yazının yanı sıra, Vogue için Lena Dunham'ın yönettiği videoda da tartıştı.

Hamile karnını gösterdiğinin görülebildiği Instagram videosunun altına, "Bu videoyu hayatım boyu el üstünde tutacağım" diye yazdı.

Ratajkowski ve Bear-McClard, 2018'de New York şehrindeki Belediye Binası'nda sürpriz bir törenle evlenmişti.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU