Dünyanın en büyük medya şirketi WarnerMedia binlerce kişiyi işten çıkarabilir

Wall Street Journal’ın haberine göre CNN, HBO, TNT ve Warner Bros.’un sahibi WarnerMedia’nın, pandeminin eğlence sektöründe yarattığı kayıp nedeniyle yüzde 20 maliyet kesintisine gitme kararı aldı. Binlerce kişi işsiz kalabilir

1923 yılında Harry, Albert, Sam ve Jack Warner tarafından kurulan şirket, Warner Brothers (Warner Kardeşler), kısaca Warner Bros. ismini almıştı/ Fotoğraf: Dailymotion

Koronavirüs pandemisinin eğlence sektöründe açtığı yara nedeniyle dünyanın en büyük medya kuruluşu WarnerMedia da birçok çalışanı ile yollarını ayıracağını duyurdu. 

Wall Street Journal’ın konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı haberine göre CNN, HBO, TNT gibi televizyon kanallarının yanısıra Warner Bros film stüdyolarının da sahibi WarnerMedia maliyet kesintisine gidecek. Bu nedenle gelecek haftalarda binlerce kişi işsiz kalabilir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

WarnerMedia, ağustosta aldığı bir kararla çoğu Warner Bros’un Burbank’teki merkezinden olmak üzere 600’den fazla çalışanı ile yollarını ayırmıştı. 

Şirketten yapılan açıklamda, “Eğlence sektörünün geri kalanında olduğu gibi biz de pandeminin etkilerine karşı bağışıklık geliştirmedik. Tüketicinin içerik izleme davranışındaki hızlı değişim de buna dahil. Bu değişikliklere uyum sağlayabilmek için bir yapılanmaya gideceğimizi, tüketici ile doğrudan iletişime ve büyüme fırsatlarına öncelik vereceğimizi çalışanlarımız ile paylaştık. Öncelik verdiğimiz alanlarda yatırımlarımızı artıracağımız ve ne yazık ki bazı alanlarda azaltacağımız bir sürecin ortasındayız” ifadeleri yer aldı. Ancak işten çıkarmalarla ilgili bir açıklama yapılmadı. 

Warner Bros, geçtiğimiz aylarda pandemi boyunca yayına giren tek büyük Hollywood filmi Tenet’i piyasaya sürmüştü. Ancak birçok ülkede sinemaların hâlâ kapalı olması, izlenme oranlarını çok düşürüyor. 

Dünyanın en büyük ikinci sinema zinciri Cineworld, 5 Ekim’de yaptığı açıklamada Birleşik Krallık ve ABD’deki tüm salonlarını kapatacağını belirtti. Kararla birlikte 45 bin kişi işsiz kalabilir.

Eğlence sektörünün bir başka devi Walt Disney de, eylül sonunda yaptığı açıklamda, eğlence parkları ve ürün departmanlarından toplam 28 bin kişinin işine son vereceklerini duyurmuştu



Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU