Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Sahada çözmek istiyorsa Azerbaycan'ın yanında olacağız dedik

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ermenistan saldırılarıyla uluslararası sistemi ve hukuku hiçe saydığını bildirdi. Çavuşoğlu “Bunun bir karşılığı olmalı" dedi

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan - Azerbaycan çatışmasına ilişkin olarak, "Ermenistan bu saldırılarıyla 'uluslararası sistemi ve hukuku hiçe sayıyorum' diyor. Bunun bir karşılığı olmalı" dedi.

Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın sorunu sahada çözmek istemesi durumunda Azerbaycan’ın yanında olunacağını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, Türkiye'nin gelişmeler karşısındaki tutumu hakkında konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın mücadeleyi kendi topraklarında verdiğini belirterek, "Dünyanın neresinde işgalciyle toprakları işgal edilen aynı muameleyi görüyor" diye konuştu.

Çavuşoğlu, “Azerbaycan Ermeni işgali sorununu sahada çözmek istiyorsa biz Azerbaycan'ın yanında olacağız dedik” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'ın mücadeleyi kendi topraklarında verdiğini belirten Çavuşoğlu, "Dünyanın neresinde işgalciyle toprakları işgal edilen aynı muameleyi görüyor" sorusunu gündeme getirdi.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtardığını bildirmişti.

İki taraf da karşılıklı kayıplar verildiğini açıklamıştı.

Doğu Akdeniz'de bölgesel konferans önerisi

Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelere dair bölgesel konferans düzenlenmesi önerisini yineledi.

“Başkalarının haklarında gözümüz yok, ama kendi hakkımızı da yedirmeyiz” diyen Çavuşoğlu, “Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde Türkiye'nin de beklentileri var, olumlu adımlar bekliyoruz” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU