Ertuğrul Özkök: 6 yıl içinde bulunamayan bu deliller 4 gün içinde mi bulunacak?

"Evinden alınanların 21’i hakkındaki gözaltı süresi 4 gün uzatılmış"

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, HDP’lilere yönelik düzenlenen “Kobani” operasyonunda gözaltı sürelerinin uzatılmasına tepki gösterdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014 yılında yaşanan Kobani olayları dolayısıyla geçen günlerde bir operasyon başlatmıştı. İçerisinde Sırrı Süreyya Önder, Ayhan Bilgen ve Altan Tan gibi isimler olan bir dizi gözaltı yapılmıştı. Gözaltılar için ilk olarak 4 gün süre verilmiş, bu süre 4 gün daha uzatılmıştı.

Özkök, bugünkü köşe yazısında gözaltı sürelerinin uzatılmasını eleştirdi:

Bir sabah uyanıyorsunuz ki, ülkenin bazı siyasetçileri 6 yıl önce olmuş olaylar nedeniyle gözaltına alınmış. Tabii aklınıza gelen ilk soru şu oluyor: Niye o günlerde değil de 6 yıl sonra... Olaylara ideolojik bakmayan, devletinizin yanında bir vatandaşsanız ve diyorsunuz ki:

“Demek ki incelenecek çok olay varmış. Polis ve savcılar 6 yıl boyunca çalışmışlar ve dört dörtlük bir dava dosyası hazırlamışlar...”

Ancak gözaltıların ertesi günü önünüze öyle bir haber geliyor ki, kaşlarınız yine kalkıyor. Evinden alınanların 21’i hakkındaki gözaltı süresi 4 gün uzatılmış... Ve gerekçe şu: “Delillerin toplanmasındaki güçlük...”

Şimdi bırakalım iktidar yanlılığını, muhalifliği... Olaylara ideolojik bakmayan, iktidar yanlısı veya muhalif duygulara kapılmadan sadece mantığınıza bağlı şu soru aklınıza gelmez mi? Yani 6 yıl içinde bulunamayan bu deliller 4 gün içinde mi bulunacak...

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU