Avengers: Endgame, Yenilmezler'in hangi zafiyetlerini açığa çıkardı?

Endgame, Thanos'un hamlesinin ardından Yenilmezler'in temel zayıflıklarının ortaya çıkmasına neden olmuştu

Thanos'un yarattığı yıkım kahramanların hepsini ayrı noktalara savurmuştu (Marvel)

Avengers: Endgame, her bir Yenilmez’in Thanos’un hamlesine verdiği cevapla esasen onların zayıf noktalarını açığa çıkarmıştı.

Endgame’in başlangıcı hayatta kalanların suçluluk duygusuyla ve ilk Yenilmezler’in evrenin neredeyse yarısının yok oluşuyla nasıl başa çıktıklarıyla başlıyordu. Ve anlatının en ilginç kısımlarından biri, kahramanların her birinin eylemlerini yönlendirmek için bu travmayı nasıl kullandıklarını izlemekti. 

Screen Rant'in haberine göre Kaptan Amerika’nın en büyük zayıflığı mükemmelliyetçiliğiydi. Steve Rogers hep bu işlerin erbabı olduğunu düşünürdü ve Thanos’un yarattığı yıkımın onu kendisini düzeltmeye itmesi doğal görünüyor. Kendisini daha iyi bir hale getirmeye çalışan Rogers terapiye katılır ve emekli olur. Bu da kişiliğiyle tutarlı görünüyor. 

Öte yandan Şişman Thor hikayesi komedi olarak algılansa da Thor’un en eski zayıflığını, küstahlığını pekiştiren trajik bir hikayeydi. Thor bu şekilde olması gerektiğine inandığı şeyin tam tersine dönüşüyor. Kendisini azametli biçimde gören Thor'un motivasyonu tamamen kaybolmuş ve görevini terk etmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tony Stark’ın en büyük korkusuysa dünyanın, arkadaşlarının ve ailesinin yok olmasının önüne geçecek çözümü bulamamaktı. Stark, Sonsuzluk Savaşı’nın sonundan pek de bir şey öğrenememiş ve korkularını içinde tutmaya devam etmişti. 

Bruce Banner’ın zayıflığıysa kişiliğinin iki tarafının çatışmasının bir dengeye oturmasını engellemesiydi. Ancak Banner’ın Smart Hulk’a dönüşerek zayıflığıyla akıllıca bir biçimde baş etmesi pek çoklarına şaşırtıcı görünmemişti. 

Black Widow’unsa en büyük zayıflığı esasen tuhaf görünmekle birlikte azmiydi. Onca yılın ve maceranın ardından dahi geçmişinden kurtulmaya çalışıyordu. Natasha Romanoff’un Sonsuzluk Savaşı’nın ardından dünya parçalandığında vereceği tek cevap, geçmişini telafi etmenin bir yolunu bulmaktı. 

Hawkeye’ın zayıflığıysa diğerlerinden farklı olarak kendisinden değil ailesinden kaynaklanıyordu. Clint Barton’ın bir ailesi vardı ve onların ölmesi Barton’ı paramparça etmişti. Barton, Marvel Sinematik Evreni’nde baba olarak tanıtıldığında bu onun zafiyetini de ortaya koyuyordu. 

Yine de bu zayıflıklar yollarına devam etmenin ve her biri açısından yeni bir yol bulmanın anahtarıydı. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU