Wall Street analisti: Netflix üyelik ücretlerini yakında artırabilir

Netflix yöneticileri Kovid-19 pandemisinin yeni abonelerin gelmesini ve kazancın artmasını sağladığını söylemişti

Netflix kısa süre önce Minnoşlar filmi için hazırladığı afiş nedeniyle ciddi eleştirilerin hedefindeydi (AFP)

Netflix’in Kuzey Amerika ya da Avrupa’da abonelik ücretlerini yakında artırmasının muhtemel olduğu öne sürüldü. Ancak bir Wall Street analistine göre bu artırım kullanıcılardan ciddi bir tepkiyle karşılaşmayacak. 

Deadline'ın haberine göre Jefferies’den Alex Giaimo, yönetimin Nisan ayındaki ilk çeyrek kazanç görüşmesine ilişkin yorumlarıyla Temmuz ayındaki ikinci çeyrek görüşmesi arasındaki değişikliklere işaret etti.

Fiyatlandırma çağrısına ilişkin dil değişikliğinin ardından (ikinci çeyrek) orta vadede muhtemel bir artış olabileceğine inanıyoruz. Birinci çeyrekte Netflix 'fiyat artışı düşünmediğini' söyledi ancak ikinci çeyrekte buna açık kapı bıraktı.

Giaimo, Kuzey Amerika’da ya da Avrupa’da ayda bir ya da iki dolarlık artışın 2021’de 500 milyon ile 1 milyar dolar arasında gelir oluşturabileceğini düşünüyor. Öte yandan Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da böylesi bir artışın 700 milyon dolarlık bir gelir getirebileceği tahmin ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix, üçüncü çeyrek kazançlarını 20 Ekim’de açıklayacak. Şirket, Kovid-19 pandemisi nedeniyle pek çok kişinin evde daha fazla vakit geçirmeye başlamasıyla yılın ilk yarısında küresel çapta yaklaşık 26 milyon yeni aboneyle, abone sayısını 193 milyona çıkarmıştı. 

Dijital yayın platformu Netflix'in, hem ürettiği özgün içerikler hem de elde ettiği kazanç açısından sektördeki lider konumunu sürdürdüğü görülüyor.

Hazırlık aşamasında olan yeni yapımlar gelecek dönemde de Netflix’in ciddi bir izleyici kitlesini kendine çekebileceğine işaret ediyor. Kısa süre önce Prens Harry ve Meghan Markle’la imzalanan anlaşmanın yanı sıra The Irregulars gibi yeni yapımların duyurulması ve The Witcher ve Stranger Things gibi yapımların yeni sezonları pek çok Netflix kullanıcısının ilgisini şimdiden çekmiş gibi görünüyor. 

 

Independent Türkçe, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU