Hindistan’ın en büyük hayvan sağlığı şirketi, İstanbul merkezli Provet’in tamamını satın aldı

Türkiye’nin en büyük veteriner ürünleri üreticileri arasındaki Provet’in 2014 yılında yüzde 60’ını satın alan Hindistan merkezli Sequent Scientific, şirketin kalan yüzde 40 hissesini de aldı

Fotoğraf: Gökçen Tuncer/ Independent Türkçe 

Hindistan’ın en büyük, dünyanın ise 20’nci hayvan sağlığı şirketi Sequent Scientific, 1997’de bu yana veteriner ürünleri üreten İstanbul merkezli Provet’in yüzde 40 hissesini de satın alarak şirketin tamamına sahip oldu. 

Hindistan'ın en büyük ilaç şirketlerinden Shasun Pharmaceuticals ile SeQuent Scientific's firmalarının işbirliğiyle kurulan Alivira Animal Health aracılığı ile yapılan satın almanın değeri 17,1 milyon dolar yani 131 milyon lira. 

Alivira Animal Health, 2014 yılında da Provet’in yüzde 60’ını satın almıştı. Son hisse devri, 31 Ekim 2020'de tamamlanacak.

50 ülkeye ihracat yapıyor

1997’de kurulan, binek, kanatlı ve ev hayvanlarına yönelik ürün geliştiren Provet, 1998’de Türkiye’de ilk kez enjeksiyona hazır penisilini piyasaya sürdü. 

2013’de Ankara Polatlı’da 20 dönümlük arazi üzerine tesis kuran şirket, 50 civarında ülkeye ihracat yapıyor.

Ana ortak ABD'li Carlyle

Hindistan, İspanya, Türkiye, Almanya ve Brezilya'da 2 binden fazla çalışanı olan Sequent’in ana hissedarı ise ABD’li yatırım fonu Carlyle. 

201 milyar dolarlık aktifi olan Carlyle, geçtiğimiz aylarda Hintli şirketin yüzde 75’ini bünyesine katmıştı.


Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU