TFF'den MHK atamalarına ilişkin açıklama: Tüm kurullarımız özgür iradeleri ile çalışmalarını sürdürmektedir

TFF, son günlerde medyada yer alan MHK atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada iddiaların asılsız olduğunu bildirdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu (MHK) atamalarıyla ilgili medyada yer alan iddiaları yalanladı.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, federasyonun bir yönetim kurulu üyesinin hakem atamaları ile ilgili MHK'yı etkilediğine dair asılsız iddialar gündeme getirildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

Öncelikle bilinmelidir ki Türkiye Futbol Federasyonu atadığı Merkez Hakem Kurulu ile sezona başlamıştır ve yeni kurulun bağımsız atama ile görevlendirmelerine saygı duymakta ve destek olmaktadır.

Hiçbir yönetim kurulu üyemizin, kurulumuzun işine karışması mümkün değildir. Bugüne kadar atanan tüm kurullarımız da özgür iradeleri ile çalışmalarını sürdürmektedir.

 

 

"Bu tür söylemlerin sezon başında ortaya atılması manidardır" denilen açıklamada, federasyonla ilgili elinde her türlü belge, bilgi ve delili olanları TFF'ye, gerekli mercilere ve yasal yollara başvuruya davet edildiği kaydedildi.

Açıklamada iddiaların "kamuoyunu yanıltmaya ve güven ortamını bozmaya yönelik" olduğu vurgulanarak şu değerlendirmede bulunuldu:

Bu tarz mesnetsiz iddiaları gündeme getirmenin Türk futboluna hiçbir faydasının olmadığı aşikardır. Değerli kamuoyunun bilgilerine sunulur.

Ne olmuştu?

Türk spor medyasında Zekeriya Alp'in istifa etmesinin ardından yeni atanan MHK'nın belirli bir kesim tarafından göreve getirildiği iddia edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU